Bloc nou, între Bibliotecă, Tribunal și Registrul Comerțului, la kilometrul zero al Piteștiului!

# Construcția, 2Sb+P+5+6E cu 27 de apartamente, este a omului de afaceri Sorin Văcaru

Construcțiile în zona ultracentrală a orașului par să se înmulțească în ultima perioadă. Afaceriștii locali forțează limitele legale sau normale cînd vine vorba de profit. Frații Rădulescu se luptă cu regimul de înălțime pe Victoriei, Emil Enescu, patronul hotelului Victoria,  numai ce a terminat de ridicat un ”bloculeț” într-o fundătură, în spatele Teatrului Așchiuță – încă cercetăm cum. Iată că se apropie și termenul pentru începerea construirii unui bloc, destul de mare, în altă zonă sufocată total de trafic, cea a fostei parcări ”Argeșul”.

La începutul anului trecut, la Ploiești, într-o ședință  Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, s-au pus în discuție două proiecte imobiliare din Pitești. Primul -  proiectul imobiliar ”Maia Victoriei” de lângă sediul SRI Argeș;  al doilea, planul  afaceristului  Sorin Văcaru de a construi în spatele Bibliotecii Județene, din centrul municipiului, un bloc. În apropiere de ”Zara”, de ”Casa Panțurescu” etc. În ambele cazuri, experții comisiei au cerut modificări ale regimului de înălțime și dimensiunilor proiectelor.
Inițial, afaceristul menționat mai sus a încercat să promoveze construirea, pe un teren de 1130 m.p., a unui bloc cu nouă nivele supraterane (P+8). Ținând cont că se află într-o zonă în care, de jur împrejur sunt monumente istorice sau instituții ale statului cu un regim de înălțime superior, s-a propus micșorarea nivelului construcției. Pe terenul respectiv, de ceva timp, funcționează o parcare al cărei tarif este de 3 lei ora, are capacitate de câteva zeci de automobile și este plină tot timpul.
Pe data de 8 aprilie, Primăria Pitești a publicat proiectele a trei Hotărâri privind aprobarea  planurilor  urbanistice de detaliu pentru adresele următoare: str. Victoriei nr. 16, str. Bradului nr. 20A, str. Egalității nr. 11.
Amplasarea în parcelă a clădirii va respecta distanțele minime până la limita proprietății după cum urmează:
NE – alee carosabilă acces Tribunalul Argeș – CLădirea Corona min. 4 m;
SE – minim dat de limita posibilităților de construire până la marginea carosabilului drumului de servitute – între 0,6 și 1,5 m;
SV – minim 0,6 m conform codului civil;
NV – minim permis prin codul civil față de domeniul public.
Distanțele față de clădirile direct învecinate variază între:
NE – Berărie Kers (monument clasat) = 20,10 m; Bistro (constr. met. demontabilă) = 16,75 m;
SE – Hotel Alcadibo – 33,95 m – Centru de Afaceri – 37,20 m;
SV – Magazin „Zara” (monument clasat) = 32,20 m;
NV – CLădire birouri „Corona” = 24,05 m.
Distanțele clădiri propuse până la limita proprietății față de domeniul public reprezentat de alei carosabile variază între 2,20 m și 5,45 m. Distanța clădirii propuse până la limita proprietății față de drum servitute pe latura SE variabil între 0,60, m și 1,50 m, iar față de proprietățile private pe latura SV este variabilă de 6,80 m la 7, 05 m.
Circulații și accese – Circulația pietonală și carosabilă se desfășoară adiacent pe trei laturi ale parcelei care a generat PUD îndeplinându-se astfel condițiile de acces în clădire și pentru persoane cu dizabilități motrice. Aleile carosabile care mărginesc parcela studiată asigură posibilitatea accesului utilitarelor de intervenție pentru situații de urgență, sănătate, au o lățime cuprinsă între 4,10 m și 5,50 m. Cea mai apropiată arteră majoră este bulevardul IC Brătianu față de care este o distanță de la cel mai apropiat punct al proprietății de cca. 70,00 m. Accesul la garajele aflate la subsolurile clădirii se face printr-o rampă de acces (partea N-V) cu o lățime de 4,10 m. Spații verzi – o suprafață de 121,00 mp spații verzi amenajate la sol (10,64%) și 145,80 mp platforme auto cu dale ECO înierbate (12,82%).

Așadar, proiectul clădirii a primit un mare OK de la Primăria Pitești, care a și întomcmit un ”Referat de Aprobare”. În acesta, se arată ”promovarea proiectului de hotărâre se face potrivit legii… în vederea construirii unei clădiri cu locuințe colective și spații cu altă destinație, cu regim de înalțime 2Sb+P+5+6E cu 27 de unități locative (apartamente).” Construcția a primit aviz de la Comisia Teritorială de Urbanism și Amenajarea Teritoriului.
Având în vedere prevederile art.7 alin.(4) din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, termenul de depunere, în scris, a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectele menţionate, este de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea