Autostrada Sibiu - Pitești: Contestația celor de la China Railway a fost respinsă

Bătălia pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești se apropie de final. Pe 16 aprilie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația chinezilor, după ce aceștia au fost eliminați din licitație iar italienii de la Astaldi au fost declarați câștigători. Dacă decizia CNSC nu va fi atacată în instanță, se va putea semna contractul pentru lotul Curtea de Argeș – Pitești.
În aceeași contestație, chinezii au cerut să fie exclusă din licitație și oferta rivalilor de la Astaldi, însă fără succes. “Respinge, ca nefondată, contestația formulată de VIAPONTE ROM SRL în numele asocierii CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO. LTD – VIAPONTE ROM SRL – VIAPONTE PROJETOS E CONSULTORIA DE ENGENHARIA SA în contradictoriu cu autoritatea contractantă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.  Admite cererea de intervenție formulată de ASTALDI SpA. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate”, se arată în decizia CNSC din 16 aprilie, ce poate fi atacată la Curtea de Apel București.
Amintim că pe 19 martie 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un raport al procedurii prin care oferta chinezilor a fost exclusă. Totodată, a fost declarată câștigătoare oferta italienilor de la Astaldi. Valoarea estimată a contractului pentru construcţia secţiunii 5 Curtea de Argeș - Pitești este de 1,83 miliarde de lei, fară TVA.
Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu - Piteşti este amplasată în județul Argeș şi are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea