44 de ani de la inaugurarea turnului Muntenia II

# Hotelul Muntenia este închis de peste un an
Hotelul Muntenia, din zona ultracentrală a orașului, a fost construit pe locul unde se aflau, odată, Hotelul Splendid și Tipografia Ștefan Voiculescu. Anterior, pentru sistematizare, în imediata vecinătate a actualei structuri de primire a turiștilor, a fost demolată Biserica Sf. Nicoae (cu ceas).
Primul corp de clădire, cel cu patru etaje, a fostt finalizat la 20 noiembrie 1970. La 30 aprilie 1976 era inaugurat  Hotelului Muntenia II/Turnul, din Piteşti, arhitect, Nicolae Ernst, proiect de rezistenţă, Eugeniu Dumitrache (inginer), executant, Trustul de Construcţii Argeş, director, Constantin Olteanu, şeful şantierului, Ion Vasiliu, beneficiar, Oficiul Judeţean de Turism Argeş, director, Ion Coman, primar, Valeriu Nicolescu
După privatizarea din 1994, acționariatul a ales drumuri diferite, neînțelegerile lor, lupta pentru putere dar și situația economică generală ducând la intrarea în insolvență. Acționar majoritar a devenit, din 2009, Nicolae Ivănescu. Acesta a reușit, după mai multe încercări ratate, în 2019, să vândă lui Dragoș Diaconescu (foto),  patronul Atu Casino și al firmelor Atu Win Games, ambele având rețele de săli de jocuri mecanice cu acoperire în toată țara. Acesta are și o firmă de pariuri sportive, Total Bet, tot cu acoperire națională.
De la momentul vânzării și până acum, Hotelul Muntenia este închis.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea