Liderul PSD Argeș critică nivelul scăzut de testare pentru COVID19, dar și nivelul crescut… de amenzi

# Ion Mînzînă: … Mai bine s-ar face testări, în loc de a se da amenzi cu duiumul! # Amenzile date românilor au ajuns în titlurile BBC și Fox News

Liderii PSD critică modul în care Guvernul Orban a înţeles să gestioneze criza generată de coronavirus. Preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzână afirmă că singura măsură luată de cei aflaţi la putere pentru reducerea răspândirii virusului este creşterea valorii amenzilor.
Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: ”Până în acest moment, au fost date în România peste 208.000 de amenzi în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. În Argeș, de la instituirea stării de urgență, au fost date amenzi de aproape 11 milioane de lei pentru nerespectarea restricțiilor, adică aproximativ 2 milioane de euro.
În același timp, au fost efectuate în toată țara puțin peste 110.000 de teste pentru depistarea bolnavilor de coronavirus.
Guvernul nu face, astfel, mai nimic nimic pentru reducerea transmiterii noului coronavirus.
Nu se testează, nu se crește capacitatea de testare, nu se fac teste prin sondaj. Se mizează exclusiv pe sancționarea populației. Ori, în România se dau de 5 ori mai multe amenzi ca în Marea Britanie, dar se fac de 10 ori mai puține teste pe zi pentru identificarea cazurilor de noi infecții!
Nu mai bine s-ar face mai multe testări, în loc să se dea amenzi cu duiumul care nu se știe cum și dacă vor fi încasate, grevând, în schimb, bugetele locale?
Nu mai bine s-ar renunța la fantasmagorii precum carantinarea prelungită în hoteluri a vârtnicilor și, în schimb, să se ia măsuri de sprijinire reală a celor aflați în dificultate?
Nu mai bine s-ar renunța la păcăleli precum site-ul nefuncțional pentru “ajutorarea” IMM-urilor și, în schimb, să se ia măsuri reale de sprijinire a mediului de afaceri?

Amenzile date românilor au ajuns în titlurile BBC și Fox News

Amenzile date în România au devenit subiect de primă pagină în presa externă. Dacă sunt opriți de poliție, cetățenii trebuie să prezinte un act de identitate și declarația semnată și datată. Amenzile sunt cuprinse între 2000 și 20.000 de lei, în condițiile în care salariul mediu în țară este de 3000 de lei.
În Marea Britanie, țară cu o populație de 3 ori mai numeroasă, amenzile aplicate în aceast perioadă sunt în număr de 3500. O amendă este între 30 și 60 de lire sterline.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea