Instituția Prefectului Argeș, despre dr. Sârboiu: „Nu s-a putut stabili sursa infectării”

Instituția Prefectului Argeș a făcut mai multe lămuriri în cazul doctorului chirurg Felix Sârboiu, șeful secției vasculare din cadrul Spitalul Județean de Urgență Pitești, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19. În urma anchetei epidemiologice efectuată de Direcția de Sănătate Publică Argeș nu s-a putut stabili sursa infectării doctorului. Acesta a intrat în contact cu 70 de persoane.

 

„Conform anchetei epidemiologice s-au stabilit 6 contacți direcți din familie (fără simptomatologie, izolați la domiciliu) și 64 contacți direcți în afara familiei. Dintre aceștia din urmă, 20 au fost confirmați pozitiv, iar restul, care nu prezentau simptome, au fost plasați în izolare la domiciliu. În baza investigațiilor întreprinse de DSP Argeș și a actelor doveditoare, nu s-a putut stabili sursa infectării doctorului chirurg”, a transmis Instituția Prefectului Argeș.

A mers la serviciu aproape două săptămâni prezentând simptome de infectare cu noul coronavirus

De asemenea, s-a confirmat că acesta a mers la serviciu, timp de aproape două săptămâni, prezentând simptome de infectare cu noul coronavirus!  „Conform datelor din ancheta epidemiologică efectuată de DSP Argeș, doctorul chirurg de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost confirmat ca infectat cu virusul COVID-19 pe data de 15 aprilie. Totuși, începând cu data de 2 aprilie, doctorul a prezentat următoarele simptome: febră peste 38 de grade C, tuse, rinoree, dureri musculare. În data de 14 aprilie, acesta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde i s-a pus diagnosticul de suspect COVID-19 și i s-a recoltat exudat naso-faringian. După confirmarea diagnosticului , DSP Argeș a înștiințat Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul Orășenesc Costești că doctorul respectiv a fost confirmat infectat cu coronavirus și s-a declanșat ancheta epidemiologică, pentru identificarea tuturor contacților direcți, conform definiției de caz. În același timp, doctorul a fost înștiințat că este confirmat. Drept urmare, acesta a fost preluat de un echipaj de Ambulanță și a fost internat la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde se află și în prezent”, a mai transmis Instituția Prefectului.

Decizii radicale la nivelul Spitalului Județean Argeș

Secțiile de Maternitate și Neonatologie au fost mutate începând cu 24 aprilie la Mioveni (în noul spital) pentru a se realiza dezinfectarea corespunzatoare și completă a tuturor spațiilor! Toata situația ar trebui să dureze timp de o săptămână, până când dezinfecția secțiilor este realizată. Pericolul în această zonă a Spitalului Județean a survenit după ce mai multe cadre de la Neonatologie au fost depistate ca fiind pozitive, cu legatură(contact) în secția de Chirurgie Vasculară. Pentru această perioadă, personalul medical va fi detaşat la Mioveni. Reamintim că din 16 aprilie s-a decis și închiderea Secției de Chirurgie Vasculară.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea