Tiberiu Irimia, candidatul intern al PNL pentru Primăria Pitesti, numit manager la Spitalul Județean

Încă o numire politică, în Argeș, în plină stare de urgență. Prima numire a avut loc la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, acolo unde Cristian Mitrofan, actualul candidat al PNL la Primăria Curtea de Argeș, a devenit directorul general al instituției. A urmat schimbarea Sorinei Honțaru din fruntea DSP Argeș, cu o așa numită „conducere militară”, după cum a numit-o prefectul Emanuel Soare, reprezentată de colonelul în rezervă Alexandru Gigel Guiță, devenit de la sfârșitul anului trecut președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș. Iar a treia numire, dar nu ultima pentru că vor urma cel mai probabil și altele, a avut loc luni, 27 aprilie, atunci când managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înlocuit cu medic stomatolog Tiberiu Irimia, nimeni altul decât unul dintre candidații interni ai PNL pentru Primăria Pitesti. Ordinul a fost semnat pe 27 aprilie de ministrul Nelu Tătaru. Numirea doctorului Irimia, în această perioadă de stare de urgență, vine după revocarea Adrianei Molfea, cea care câștigase concursul de manager al unității medicale la începutul acestui an, mai exact pe 13 ianuarie, după ce a candidat de una singură pentru această funcție.

În cele ce urmează vă prezentăm motivele, din perspectiva prefectului Emanuel Soare, care au condus la schimbarea managerului Spitalului Județean:

„În ultima perioadă, aproximativ jumătate dintre cazurile confirmate cu noul coronavirus de la nivelul județului Argeș a apărut în rândul personalului medical și al pacienților din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung și al Spitalului Județean de Urgență Argeș.  Apariția unui număr mare de cazuri în aceste spitale are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestor unități. Cadrele medicale nu cunosc sau nu respectă procedurile, nu poartă echipamentele de protecție corespunzătoare. Cazul medicului și al asistentelor care s-au prezentat la spital cu simptome specifice COVID 19 este reprezentativ în acest sens. Managerul spitalului nu a comunicat, nu a asigurat respectarea procedurilor la nivelul spitalului, nu a luat măsurile ce se impuneau într-o astfel de situație. S-a optat pentru schimbarea managerului pentru a se putea implementa măsurile necesare pentru stoparea răspândirii focarului, pentru a aduce experiența managementului medical privat pentru rezolvarea problemelor de la SJU”, a declarat prefectul Soare.

De asemenea, prefectul a motivat și de ce dr. Irimia este o opțiune viabilă pentru Județean: „Așa cum managementul de tip militar este o opțiune viabilă pentru Direcția de Sănătate Publică Argeș, dl. Dr. Tiberiu Irimia, cu o experiență managerială îndelungată prin crearea și conducerea unui centru medical privat, obișnuit cu mediul concurențial, bazat pe obiective și indicatori de performanță, este soluția pentru redresarea SJU, eliminarea focarelor și reorganizarea activităților spitalului pentru a se putea oferi servicii medicale de urgență, de calitate, tuturor argeșenilor”.

Așadar încă o numire în județul Argeș într-un moment foarte sensibil. Urmează, în curând, o schimbare, cel mai probabil tot politică, și la Spitalul Municipal Câmpulung.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea