Peste 6000 de elevi din Argeș nu participă la școala online

# ISJ Argeș a inițiat campania „Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”

Peste 6.000 de elevi din județul Argeș nu participă la cursurile online din cauză că fie nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, pentru că nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități. Inspectoratul Școlar Argeș a inițiat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”, prin care vrea să strângă calculatoare pentru a le da elevilor care nu au.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, mulți elevi care învață în școlile din mediul rural provin dintr-un mediu socio-economic defavorizat: părinți fără loc de muncă, număr mare de copii în familie, părinți plecați la muncă în străinătate, familii din minoritatea romă, zone izolate, părinți care nu au studii și care nu sunt capabili să motiveze copilul pentru a învăța.
Consecințele legate de neparticiparea la lecțiile online duc la mărirea decalajului față de elevii care beneficiază de resurse și de continuitatea pedagogică, în această perioadă, iar elevii din anii terminali sunt afectați în pregătirea examenelor finale. Din acest motiv, IȘJ Argeș a lansat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”.

”Prin acest proiect ne propunem să oferim elevilor aflați în dificultatea de a comunica și a participa la lecții în spațiul virtual, instrumente digitale simple care să răspundă nevoilor pentru derularea lecțiilor în sistem online, până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, în contextul actual al Pandemiei cu Covid-19”, arată conducerea ISJ Argeș.

Prin acest proiect se urmărește facilitarea accesului la menținerea legăturii cu școala și pentru copiii defavorizați; dezvoltarea competențelor minimale informatice; asigurarea încheierii anul școlar în condiții optime și sprijin pentru promovarea examenele naționale de sfârșit de ciclu; prevenirea abandonului școlar și creșterea atractivității școlii prin utilizarea E-learning; asigurarea echității în educație și combaterea discriminării. Localităţile din Argeș cu cei mai mulţi copii care nu pot participa la cursurile online sunt: satul Vrăneşti – comuna Călinești, Câmpulung, Piteşti, Ștefănești, Valea Mare Pravăț, Curtea de Argeș, Berevoești, Davidești, Schitu Golești, Mălureni etc.
A.V.

Clici AICI pentru mai multe informații.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea