Primăria Pitești va aloca bani pentru a ajuta elevii care nu au posibilitatea să participe la cursurile online

# În Pitești sunt 390 de copii aflați în imposibilitatea de a învăța online
Un număr de 390 de elevi piteșteni nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din cauză că nu dispun nici de dispozitive (computer, laptop, telefon), dar nici de internet, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general. Dintre acești elevi, 283 sunt din învățământul primar și gimnazial și 107 din cel liceal.
„Din păcate, cifrele la nivel de județ sunt destul de mari. Avem peste 6.000 de copii aflați în această situație de imposibilitate de a învăța online, fie că nu au dispozitive performante, fie că nu au un abonament, o conexiune la internet. În municipiul Pitești cifra lor se ridică la 390 de copii. Propunerea noastră, a Inspectoratului, către Primăria Pitești este următoarea... Am făcut un mic studiu de piață. Am sondat trei companii de telefonie mobilă și a ieșit că dacă am dori și avem posibilitatea de a ajuta acești copii ar trebui să alocăm în fiecare lună 4,5 euro pentru fiecare copil. Ajungem la subvaloarea de 2.000 de euro. Mai precis 1.755 de euro. (...) Mă bucur că am găsit deschidere la Pitești”, a precizat inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Argeș.
Primarul Cornel Ionică a fost de acord cu propunerea conducerii ISJ Argeș, iar în perioada următoare se va face o rectificare de buget pentru a se acorda banii necesari pentru ca cei 390 de copii din municipiu să aibe posibilitatea de a participa și ei la cursurile online desfășurate în această perioadă de stare de urgență, pe fondul epidemiei de coronavirus.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea