IMPORTANT! Urgențe stomatologice în această perioada - Clinica Dr. Costache din Pitești

După cum se știe, Ordonanța Militară nr. 2, din 21 martie, a suspendat temporar activitatea cabinetelor de medicină dentară, pentru a preveni răspândirea infecțiilor COVID-19. Există, însă, anumite problem stomatologice care trebuie tratate imediat după apariție. Nevoia acestor intervenții de urgență este destul de mare, așa încât Clinica Dr. Costache din Pitești a decis să ofere serviciul medical de urgență, cu respectarea tuturor rigorilor sanitare de dezinfectare Anti-COVID.

Este important pentru pacienții care au nevoie de o intervenție de natura urgenței dentare să poată înțelege care sunt fluxurile sanitare, protocoalele de triaj, acces, transfer, echipare, dezechipare, etc. Toate aceste reguli implică măsuri suplimentare de protecție sanitară și au fost concepute SPECIAL pentru a asigura tratamentul in condiții de SIGURANTA MAXIMA in timpul epidemiei SARS-COV-2.
Acest protocol a stat la baza autorizării clinicii Dr. Costache, de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, pentru urgențe dentare.

Serviciu de asistență de urgență dentară online cu titlu gratuit

Serviciul este disponibil astfel:
- online 24 /24 (pe adresa de Facebook sau Whatsapp  0771.167.677 / 0771.571.877). În această variantă vă lăsați numele și numărul de telefon și veți fi sunat de către personalul clinicii
- între orele 09:00 - 20:00 telefonic, cu o persoană de sprijin din cadrul clinicii Dr. Costache, care va prelua solicitările dumneavoastră.
- între orele 13:00 - 20:00 se pot primi apeluri telefonice în care se poate discuta cu un medic de specialitate care va răspunde întrebărilor dvs. precum și la solicitările primite online sau receptie.
O altă metodă de acces este prin   numerele de telefon: 0248.222.255 si 0248.222.667.
Așadar, accesul la serviciile stomatologice de urgență ale clinicii se face în urma unui prim consult telefonic, care urmărește să stabilească gradul de urgență al problemei dentare și să ofere sfaturi și soluții pentru situația în care afecțiunile dentare semnalate nu necesită deplasare, precum și recomandări pentru ameliorarea disconfortului până la momentul vizitei în clinică.
Totodată, se realizează și un triaj pentru a stabili dacă persoanele care solicită intervenția de urgență prezintă suspiciuni de infectare cu SARS-COV-2. Pacienții dau o declarație pe proprie răspundere, în care răspund la un set specific de întrebări.
Sunt considerate urgențe stomatologice situațiile în care pacientul are nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infecției sau sângerării.

Accesul în Clinica Dr. Costache se face exclusiv pe bază de programare

Protocolul sanitar prevede un prim triaj telefonic În urma triajului se stabilește daca e suficienta consultația telefonică și prescrierea de medicamente. Dacă se constată necesitatea unei  intervenții clinice se face o a doua triere telefonică, cu întrebări specifice pentru a stabili riscul unei potențiale infecții cu COVID-19 și, dacă nu sunt indicii în acest sens, se face programare.
Urgențele se lucrează strict în cabinetele mobile, pentru că aceste spații sunt mai ușor de gestionat din punct de vedere sanitar, spre deosebire de incinta clinicii unde există sală de așteptare, recepție, etc.
Clinica Dr. Costache are două cabinete stomatologice mobile, în care se lucrează alternativ, pentru ca în timp ce se lucrează într-un cabinet, în celălalt să se putea face sterilizarea cu lămpi medicale UV, după fiecare intervenție, timp de 30 de minute.
Sterilizarea cabinetelor mobile se completează cu aparat de purificare a aerului și cu substanțe de curățire a suprafețelor, recomandate de Ministerul Sănătății.
Înainte de a intra in cabinetul mobil, pacientul trece printr-un tunel cu dezinfectant, după care îmbracă un halat de unică folosință, din plastic, botoși, capelină și mănuși. După efectuarea intervenției, pacientul trece prin tunelul de dezinfecție, iar halatul, botoșii, mănușile și capelina se depun în tomberonul de deșeuri infecțioase, după care pacientul trece, din nou, prin tunelul cu biocide înainte de a pleca.
Medicii și asistentele folosesc echipamente de protecție: combinezon de unică folosință sau combinezon sterilizabil, peste care se îmbracă un halat de unică folosință, din plastic, 2 rânduri de mănuși, botoși înalți din plastic, masca FFP2, vizieră, capelină sau gluga combinezonului.
Sterilizarea instrumentelor se face în incinta Clinicii Dr. Costache, fiecare programare având pregătit setul de instrumentar necesar. În incinta cabinetelor mobile nu se păstrează instrumentar, medicamente, materiale sau substanțe, în afara celor strict necesare intervenției stomatologice pentru un pacient. La nevoie, medicul poate solicita prin sistemul radio de comunicare materiale sau instrumentar suplimentar, care sunt aduse din clinică, în condiții de siguranță sanitară, de o persoană special desemnată.
Pacienții Clinicii Dr. Costache sunt sunați în zilele următoare pentru a li se verifica starea de sănătate în urma intervenției stomatologice.
Programul de lucru în cabinetele mobile ale Clinicii: Luni-Vineri: 10,00 - 18,00.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea