Schimbarea de la Spitalul Câmpulung nu a fost văzută cu ochi buni de primarul Țâroiu

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a dispus suspendarea din funcție a managerului Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolae Alexe, și numirea ca interimar a lui Andrei Aron, manager al Clinicii Dental Evolution Center din Câmpulung.
În urma unor precizări făcute de prefectul Emanuel Soare, la baza schimbării de la Spitalul Câmpulung au stat „managementul defectuos și neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, dar și alte probleme de administrare precum nepregătirea spitalului pentru COVID. Vă amintim că în Spitalul Municipal Câmpulung nu mai puțin de 16 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. “După cum știți, în Argeș am stat bine, până la un moment dat, în gestionarea crizei COVID. Problemele au început să apară la Spitalul Municipal Câmpulung și apoi la Spitalul Județean de Urgență Pitești, care au avut un fundament strict legat de management. Cadrele medicale au început să se infecteze, chiar dacă nu au lucrat cu pacienți COVID, pentru că circuitele nu au fost bine realizate, spitalul nu a fost bine pregătit, deși se anunțase că devine spital COVID. Au existat foarte multe probleme de comunicare, foarte multe probleme legate de materialele de protecție, astfel încât, chiar dacă în documente uneori părea că toată lumea știe ce are de făcut, în practică nu s-au verificat și nu s-au respectat procedurile, ceea ce a condus la explozia numărului de cazuri pozitive în Argeș. În urma analizelor și a anchetelor desfășurate de către DSP și Instituția Prefectului s-a constatat că cele mai multe probleme au avut o cauză managerială. De aceea s-a impus o schimbare de management”, a precizat prefectul județului Argeș.

Liviu Țâroiu, primar Câmpulung: ”«Mulțumim» domnule prefect pentru ajutorul acordat Spitalului Municipal Câmpulung prin numirea unei noi conduceri «militare»”

Totuși, schimbarea de management de la Spitalul Câmpulung nu a fost văzută cu ochi buni de toată lumea, inclusiv de primarul Liviu Țâroiu. Într-un comunicat de presă, primarul Câmpulungului a comentat în mod ironic această schimbare. ”<Mulțumim> domnule prefect pentru ajutorul acordat Spitalului Municipal Câmpulung prin numirea unei noi conduceri <militare> ce va rezolva problemele pe perioada stării de urgenţă! Încă o dată aţi demonstrat <buna comunicare> pe care o aveţi cu administraţia locală Câmpulung în a lua decizii care îi privesc direct pe musceleni fără consultarea administraţiei locale. (…) Până în acest moment, noua conducere a spitalului respectă linia trasată de dumneavoastră în comunicarea cu administraţia locală, adică fără comunicare”, a transmis Liviu Țâroiu, folosindu-se de multe ghilimele.

Emanuel Soare: „Îi recomand fostului manager să facă un pas în spate, să-și ia o perioadă de odihnă”

Nici managerul suspendat nu se lasă. La un post TV local, Nicolae Alexe a declarat că va contesta în instanță ordinul ministrului Sănătății. În schimb, prefectul Emanuel Soare i-a recomandat acestuia să facă un pas în spate și să se odihnească.
“Îi recomand fostului manager să facă un pas în spate, să-și ia o perioadă de odihnă, de refacere și reflecție a activității pe care a desfășurat-o aici. Nu cred că va acționa în judecată decizia. Schimbarea de azi face parte dintr-o serie de măsuri dure pe care a trebuit să le luăm, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a asigura servicii de calitate în spitalele din Argeș. Noii manageri vor veni cu propriile recomandări pentru echipa managerială din cadrul spitalelor. Dar vă promit că de câte ori vor apărea sincope, care vor ține în special de management și de administrarea spitalelor, vom face toate schimbările necesare pentru ca problemele să se rezolve”, a spus prefectul Emanuel Soare după întâlnire.
Săptămâna aceasta, noul manager al Spitalului Municipal Câmpulung urmează să se întâlnească în şedinţă cu reprezentanţii UNIFARM, pentru negocierile care vizează achiziţionarea unui aparat de testare rapidă Real Time PCR.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea