Lactag vinde fabrica de carne „Pe gustate”, pe 19 mai, la licitaţie

# Prețul de pornire a licitației este de aproximativ 1,5 milioane euro

Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de lactate și mezeluri Lactag, aflată în insolvență din anul 2016, a scos din nou la licitație fabrica de mezeluri ”Pe gustate” . Aceasta  este amplasată în comuna Cârcea (jud. Dolj) la periferia oraşului Craiova, la doar 3 km de acesta, într-o zonă agroindustrială. Prețul de pornire a licitației este de 1.492.994 euro exclusiv TVA.

 

 

Caietele de sarcini pot fi achiziţionate de la sediul CITR Filiala București SPRL, iar documentaţia de înscriere la licitaţie va trebui depusă cel târziu cu 24 de ore înaintea desfăsurării licitaţiei, la sediul administratorului judiciar. Pe 5 mai a fost organizată o primă licitație, iar pe 12 mai a doua licitație, ambele fiind fără succes. Următoarea licitație a fost stabilită pentru data de 19 mai, de la ora 11.00, la sediul administratorului judiciar din Bucureşti, str.Gară Herăstrău nr. 4, et. 2, sector 2. În caz de neadjudecare, se va mai organiza o licitație și în data de 26 mai, în aceleași condiţii de preţ, oră şi locaţie. Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire fără TVA.

Fabrica a fost construită în anul 2010, fiind achiziționată de Lactag SA în anul 2013. A fost scoasă la licitație de mai mulți ani, iar în februarie 2019 preţul de pornire era de 1,8 milioane de euro fără TVA, mult mai mare față de cel din prezent.

„Linia de business carne este activă, producția atingând la acest moment un nivel de aproximativ 4 tone/zilnic. Capacitatea de productie a fabricii este de maxim 20 de tone pe zi, 10 tone mezeluri si 10 tone carne proaspata. În cadrul fabricii sunt angajate peste 60 persoane, angajați cu experiență relevantă în domeniu, coordonați de ingineri, tehnologi cu peste 10 ani vechime în prelucrarea cărnii și producerea de mezeluri. Fabrica este echipata la nivelul celor mai moderne standarde europene din domeniu. Cele peste 100 de produse din carne care fac parte din portofoliul brandului «Pe gustate» sunt: mezeluri fiert-afumate, specialități, afumături, produse semi-uscate(demiseci), produse de sezon, etc.
Distribuția produselor «Pe gustate» din cadrul acestei linii de business se face prin diverse canale de vânzare de la parteneri locali, magazine, distribuitori, dar și prin retele internaționale de hypermarket-uri și supermarket-uri. Există contracte ferme aflate în curs de desfăsurare cu aceștia.
De asemenea la acest moment există parteneriate și pe piața de export, produsele «Pe gustate» se regăsesc pe rafturile magazinelor din ‚ări precum: Italia, Spania, Cipru, etc. Se poartă negocieri avansate și pentru semnarea unor contracte de marcă proprie pentru retaileri internaționali activi pe piața din Romania. Aceștia au auditat fabrica de mezeluri din județ Dolj, com Cârcea”, se arată în documentul publicat de casa de insolvență.

Afacerea la cheie, linia de business fabrica mezeluri «Pe gustate» pune la dispoziție:
• peste 100 rețete produse, evidențiate prin consumuri și normări în sistem IT integrat;
• portofoliu game de produse: low, medium, premium quality;
• peste 1.500 clienți, activi la zi; ce achiziționează produsele din portofoliu mezeluri
• contracte aflate în forma de negociere cu diversi parteneri, interni dar si externi;
• autorizații necesare existente;
• sisteme de calitate; certificări calitate existente; certificări livrari intra-comunitare;
• personal calificat în industrie, angajat în cadrul liniei de producție;
• sisteme fluxuri integrate;
• trasabilitate mărfuri asigurată;
• evidența comercială, financiară, juridică în sistem IT- ERP online

Fabrică produse din carne P+1E parţial: Sc (sol)=1.904 mp, Su=2.333,75 mp (Su Hala=1.740,72 mp şi birouri = 592,73 mp), Scd=2.569 mp, fosa septică Sc=205 mp, puţ forat s=6 mp. Terenul aferent imobilului este de 3.779 mp, cu front stradal de cca. 40 ml. Terenul este plan, cu utilităţi: energie electrică, apă-puţ propriu forat, canalizare-fosă septică, staţie epurare. Construcţia este pe fundaţie din beton, cu pereţi din panouri tip sandwich, cu acoperiş metalic, tâmplărie exterioară: PVC cu geam termopan.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea