Zonele marginalizate ale Piteștiului, reabilitate cu bani europeni

Pe 14 mai a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Pitești (zona bloc G1, cartier Războieni și zona bloc Coremi, Bd. Petrochimiștilor)”.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.3. „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România”.
Valoarea totală a proiectului este de 7.666.702,62lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată este de 7,513,368.55 lei, sumă care reprezintă 98 % din valoarea cheltuielilor eligibile, contribuția proprie fiind de 153,334.07 lei, iar durata de implementare a acestuia este de 30 luni.
Activitățile propuse în cadrul proiectului vizează:
- reamenajarea spațiilor verzi din proximitatea blocurilor G1și Coremi, prin salubrizarea zonelor vizate;
- reabilitarea aleilor pietonale și a trotuarelor aferente străzilor din zona bloc G1 și zona Coremi;
- amenajarea a trei locuri de joacă pentru copii, amplasate în diferite zone ale comunității marginalizate, precum și facilități pentru activități sportive și recreaționale pentru copii și adulți – loc de joacă strada Decebal, loc de joacă și teren multifuncțional în incinta ColegiuluiTehnic „Dimitrie Dima”, loc de joacă bloc Coremi;
- reabilitarea aleii Naum Râmniceanu;
-reabilitare canalizare pluvială, aferentă străzilor: Decebal, Naum Râmniceanu și zona bloc Coremi;
- modernizarea iluminatului public: sistemul se va aduce la standarde europene, cu respectarea indicatorilor de performanță și a cerințelor impuse în domeniul eficienței energetice;
- reconversia căminului școlar Corp C5 al Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima” în Centru Multifuncțional Comunitar.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea