Eugen Tomac, președinte PMP: ”Alegerile locale vor avea loc anul acesta!”

Anul 2020 este un an plin de provocări pe toate planurile. Pe lângă severa criză de sănătate publică ce a paralizat economia și a pus la o încercare fără precedent sistemul medical, anul acesta mai avem în față și două rânduri de alegeri. Există un curent promovat de către politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetățenilor în fața amenințărilor generate de coronavirus. Pretextul nu cred că este sincer, urmărindu-se acest obiectiv pentru cu totul alte calcule, ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria si peste iarnă, sperând că se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii.
Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând și sunt sigur că vor avea loc pe 27 septembrie, iar cele generale pe 6 decembrie. Dacă există un minim atașament față de democrație, ar trebuie ca toate partidele să accepte un asemenea calendar. România are nevoie de o nouă administrație și un nou legislativ stabil, care sa ia măsuri pentru a combate efectele draconice și greu de estimat astăzi ale recesiunii prin care va trece România și Uniunea Europeană.
Franța ia în calcul ca în luna iunie să organizeze cel de-al doilea tur de alegeri pentru primari, pentru că la Paris, Lyon si Marsilia nu au fost aleși primari din primul tur. Chiar și Rep. Moldova a stabilit ieri că pe 1 noiembrie vor avea alegeri prezidențiale la est de Prut. Avem nevoie și noi rapid de un calendar asumat și pentru asta cred că trebuie să avem urgent consultări cu președintele României.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea