România devine, încet, patria SUV-urilor. Cel mai bine vândut SUV de pe piaţa locală rămâne Dacia Duster

La nivelul primelor patru luni ale anului, cel mai bine vândut SUV de pe piaţa locală rămâne Dacia Duster cu aproape 2.500 de unităţi înmatriculate, în scădere cu 21%.
Lansările de noi modele de către toţi constructorii de pe piaţa auto locală dar şi ten¬dinţa din piaţă au făcut din segmentul SUV-urilor, înainte unul de nişă, să devină principala clasă, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Auto¬mobile (APIA) pe baza înmatriculărilor, conform zf.ro.
„Este de semnalat consolidarea segmentului SUV pe prima poziţie, acesta deţinând, astfel, cea mai mare pondere în piaţă (39,6%), în timp ce, segmentul compact, cu 33,9% din total piaţă, rămâne pe locul secund. Pe locul al treilea, se regăseşte segmentul B (clasa mică), care acoperă 19,2% din total piaţă“, explică oficialii APIA.
La nivel european, cel mai bine vândut SUV mic este VW T-Roc, cu 40.000 de unităţi în primul trimestru, dar în scădere cu 32% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Jato Dynamic, urmat de Renault Captur, cu 34.426, în scădere cu 40% şi VW T-Cross cu aproape 31.800. Dacia Duster a scăzut pe locul al patrulea, cu 28.000 de unităţi, în scădere cu 50%, iar în top zece a intrat Ford Puma cu aproape 19.000 de maşini livrate în T1.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea