Trei directori executivi la Direcția de Sănătate Publică Argeș, într-o săptămână

#  Detașată la DSP Galați, Sorina Honțaru s-a internat la Județean acuzând probleme de sănătate, provocate de stres

Detașarea Sorinei Honțaru la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, de către ministrul Nelu Tătaru, a creat o situație delicată în acest județ, grav afectat de pandemia de coronavirus. Și asta pentru că dr. Honțaru nu s-a prezentat la postul de la Galați, începând cu data de 20 mai, acuzând mai multe probleme de sănătate, probleme care au determinat-o să se interneze la Spitalul Județean Argeș pentru analize suplimentare.

Astfel, timp de două zile, DSP Galați a rămas fără conducere. Într-un final autoritățile gălățene, pentru a rezolva parțial problema creată de Minister, au numit o nouă conducere interimară.
Probleme au fost și la DSP Argeș, aici unde în ultima săptămână instituția a fost condusă de trei directori executivi. Mai întâi, pe 15 mai, după încetarea stării de urgență, doctorului Alexandru Guiță i-a încetat numirea, în locul acestuia revenind dr. Sorina Honțaru, suspendată din funcție pe 16 aprilie, din motive ce țin de probleme de management. Nici nu a revenit bine în funcție  că a fost deja înștiințată că urmează să fie delegată începând cu 20 mai, pe același post, tocmai la DSP Galați. Conform organigramei, funcția de director executiv la DSP Argeș i-a revenit în cele din urmă dr Aura Copciag. Nu a rămas nici ea prea mult la conducere, pe 22 mai, fiind numit, din nou,  dr. Alexandru Guiță (șef al Departamentului de Sănătate din PNL Argeș n. red). O adevărată telenovelă, cu un puternic „iz politic” și cu multe alte interese. Iar telenovela continuă pentru că Sorina Honțaru nu s-a prezentat la DSP Galați, ajungând în schimb să fie internată la Spitalul Județean Argeș, unde a acuzat mai multe probleme de sănătate provocate de prea mult „stres”, după cum ne-a declarat chiar dânsa. „Pe o stare de stres, de oboseală a cedat organismul. Sunt internată de Spitalul Județean de Urgență Pitești”, ne-a declarat Sorina Honțaru.  Doctorița nu a vrut să comenteze  motivele care au condus la detașarea  sa la DSP Galați. „Nu comentez acum, pe primul loc este sănătatea și apoi…”, a mai adăugat dr. Honțaru.
Mai mult, conform ziarului „Libertatea”, dr. Honțaru a atacat în instanță decizia de detașare semnată de ministrul Nelu Tătaru.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea