Hotelul de două stele al Primăriei Pitești, transformat în unitate de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID asimptomatice

#  O asemenea unitate a fost amenajată și într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung

Conform ordinului nr. 753 din 7 mai, al ministrului Sănătății, se prevede ca Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ să identifice unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice, devenite asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. Astfel, în județul Argeș o astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de de Pneumoftiziologie Câmpulung.

De asemenea, conform prefectului Emanuel Soare, se are în vedere transformarea hotelului de două stele al Primăriei Pitești, situat lângă sediul Poliției Locale, într-o astfel de unitate de izolare și tratament. De precizat că această clădire a fost până recent și una din centrele de carantină din Pitești.

Odată cu înființarea acestor unități, vor fi eliberate foarte multe locuri și în spitale. „Într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, conform ultimului ordin al Ministrului Sănătății, am identificat spații, pe care le avem în pregătire, unde se vor muta persoanele pozitive asimptomatice din spital sau cele care au forme foarte ușoare. Ele se vor muta în aceste centre de izolare și tratament, unde vor fi supravegheate de personal medical. Sunt persoane care nu pot fi externate din spital pentru că nu au două teste negative  consecutive.
Din păcate, aceasta este o situație la nivel national, ei și-au terminat tratamentul, nu mai pot fi tratați, nu mai au simptome, dar totuși testele le ies pozitive. Ei trebuie scoși cumva din spital, unde sunt mai multe persoane cu simptome. Vor fi aduse în aceste centre, unde vor sta mai izolat decât în spitale. Având în vedere aceste centre de izolare și tratament,  în acest moment avem  locuri suficiente în spitale”, ne-a precizat prefectul Emanuel Soare.
Astfel, la nivelul județuțului a fost deja amenajată o primă unitate de izolare și tratament. Urmează să se pregătească și cea de-a doua clădire, mai exact un fost cămin al Colegiului Economic din Pitești, transformat de Primărie în hotel de două stele, unde până în urmă cu câteva săptămâni erau aduse persoane pentru a sta în carantină.
„Am luat această măsură.  S-a amenajat un corp de clădire al Spitalului de de Pneumoftiziologie Câmpulung, care are deja personal și se pot primi pacienți. Între timp, până se va umple acest nou spațiu, vom pregăti locația pe care o are Primăria Pitești, lângă sediul Poliției Locale. O vom pregăti  tocmai pentru a fi un asemenea centru de izolare și tratament pentru bolnavii asimptomatici.  Este acel cămin al Primăriei unde sunt condiții foarte bune, sunt camere cu două, maxim trei paturi. Persoanele pot sta izolate foarte bine, fără a exista riscul de a sta în contact cu persoane care sunt, de asemenea, pozitive dar simptomatice. Sunt speranțe că odată tratate în aceste centre, persoanele se vor vindeca mai repede… Clădirea este goală și dezinfectată. Este pregătită pentru a primi aceste persoane, nemaiexistând nicio problemă”, a mai precizat prefectul județului Argeș.
Conform ordinului de ministru, în aceste unități trebuie să se organizeze circuite separate pentru personalul ce le deservește și pentru pacienții COVID-19. De asemenea trebuie prevăzute cu spații de decontaminare. Ca personal, aici vor lucra medici de alte specialități decât boli infecțioase, medici rezidenți sau medici de familie, medici voluntari de orice specialitate, cu obligativitatea asigurării supravegherii asistenței medicale pe parcursul a 24 de ore, supervizați de medic infecționist (inclusiv telefonic). 
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea