Simona Bucura Oprescu: ”O lege importantă inițiată de PSD a fost promulgată de către președintele țării”

Inițiativă legislativă în sprijinul fermierilor grav afectați de seceta din acest an. Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu vorbește despre o lege importantă inițiată de social democrați și adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, care a fost promulgată de către președintele țării. ”Pe durata stării de urgență, precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia, apele utilizate pentru irigații pot fi folosite liber, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor. Inițiativa vine în sprijinul fermierilor grav afectați de seceta din acest an.”, a transmis Simona Bucura Oprescu.
“Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile și lacurile de acumulare cu folosință energetică, pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, pe perioada stării de urgentă instituită pe teritoriul României prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia”, prevede legea.
Totodată, conform unei alte prevederi din proiect: ”Pe durata stării de urgență, instituită pe teritoriul României prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020, precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia, pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiții in infrastructura de irigații se vor elimina toate taxele, iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea