Președintele PSD Argeș: „Avem un Guvern și slab, și leneș și, din păcate, reprezentanții lor în teritoriu sunt la fel!”

La conferința de presă a Consiliului Județean Argeș, liderii instituției nu s-au sfiit să îi toace mărunt pe conducătorii peneliști, atât ai țării (guvern) cât și ai județului (prefectură).
Printre subiectele tratate, desigur, recent inauguratul dar reînchisul Muzeu Național Brătianu. După cum se știe, pe  24 mai 2020, Muzeul Național Brătianu, din Ștefănești, și-a deschis porțile, după ce Ministerul Culturii l-a preluat în administrare la sfârșitul anului trecut și a depus eforturi considerabile pentru a-l introduce în circuitul turistic. La eveniment a participat și prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, care a apreciat faptul că un obiectiv atât de important pentru istoria țării a fost redat publicului. Inaugurarea a avut loc în prezența premierului Ludovic Orban, a ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, a lui Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților și a argeșeanului Adrian Miuțescu, președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului. Managerul Mihai Alexandrescu l-a avut alături pe omologul de la Muzeul Național Peleș, Narcis Dorin Ion, care și-a adus contribuția la amenajarea noului muzeu argeșean.
Doar că, după plecarea mai marilor zilei, muzeul, tiptil, a fost... reînchis. Instituția a fost redeschisă abia pe 1 iunie 2020. Poate mai trebuie tăiată o panglică de către reprezentanții PNL, poate mai trebuie plantat un copac...
Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Dan Manu și Ion Mânzână au arătat că au îndoieli serioase că actualii decidenți din Miniterul Culturii vor fi în stare să păstreze imobilul denumit ”Vila Florica” la nivelul la care a reușit să o facă Consiliul Județean Argeș.
Dan Manu: „Mai este un aspect pe care l-am mai semnalat. Era mult mai onorant ca preluarea Muzeului să fi fost făcută altfel. Ar fi putut veni cu o propunere, cu o adresă, cu o solicitare prin care să arate că vor Complexul în administrarea Ministerului Culturii. Muzeul ar fi avut continuitate. Eu unul, ca ordonator principal, ca președinte al C.J. (fiind vorba de o cheltuială anuală de 20 miliarde lei vechi, n.n.) , în a doua secundă, semnam! Singura grijă a fost de a păstra și conserva acest bun de patrimoniu național. S-ar fi evitat multe neplăceri, multe situații apăsătoare care s-au petrecut din cauza acestei preluări oarecum ostile”.
Președintele PSD Argeș, Ion Mânzână, a mai arătat că existența fostei Vile Florica a fost susținută de cu totul alte persoane decât cei care își arogă, acum, meritele deschiderii Muzeului Brătianu.
Ion Mânzână: „Aplauzele furtunoase mi-au smuls lacrimi… ce să spunem, domnilor, suntem țara râsului… Cu privire la restul situației…asistăm, după cum vedeți, la scene grotești. Ce ar trebui făcut în această perioadă? Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, DSP-ul, Prefectura… avem un Guvern și slab și leneș și, din păcate, reprezentanții lor în teritoriu sunt la fel!... Cam avem ce povesti și ce spune oamenilor cu privire la multe… comicărie!”
Este drept, la nivel de județ, peneliștii vechi nu se văd. Sunt, probabil, ocupați cu obținerea de funcții bine plătite la București sau pe aici...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea