Rucăr - litigiu între primărie și câștigătorul licitației pentru asfaltarea a 16 străzi

La Rucăr se asfaltează de zor, pe baza unui contract inițial reziliat.  La 12 aprilie 2018 comuna a semnat, cu o asociere de firme, un contract pentru asfaltarea a 16 străzi locale. Câștigători: S.C. RATELEN CONSTRCT SRL și S.C. HVID CONSULTING GRUP SRL.  Toate bune și frumoase, numai că asocierea de firme menționată, a cărei lider era Ratelen Construct, a făcut ceva din lucrări după care a abandonat șantierul. Au urmat câteva luni de somații, de explicații. După ceva timp explicațiile au încetat și ele rămânând, ca ultimă soluție, justiția.

Astfel, s-a format Dosarul 915/109/2020, la Tribunalul Argeș, având ca obiect ”litigiu privind achizițiile publice constatat la data de 26.11.2019 reziliat contract lucrări nr. 3675/350/12.04.2018 și obligarea la plata de daune interese în sumă de 850.179 lei
Dosarul a fost înregistrat în data de 10 februarie 2020 și nu a apucat să se judece din cauza pendemiei de COVID 19. Mai bine, pentru că, întrte timp, constructorul a revenit la sentimente mai bune și a reluat lucrările abandonate, așa încât litigiul se va stinge.

Ionel Dulamă (foto), primar, Rucăr: Este vorba de un contract reziliat din cauza expirării perioadei de execuție a lucrării. Era vorba de 16 străzi ce urmau să fie asfaltate precum și de lucrările conexe precum rigole carosabile ș.a.m.d. I-am somat de mai multe ori pentru că expira termenul contractual, asocierea de firme nu a mai răspuns la somații. Ulterior am emis o Hotărâre de Consiliu Local, am reziliat contractul și am mers pe calea justiției. După ce a demarat procesul, constructorii au revenit asupra deciziei de finalizare a lucrărilor la aceleași prețuri din contractul inițial. Am emis o nouă Hotărâre de Consiliu Local de prelungire a duratei contractului și, în momentul de față, sunt în execuția lucrării. Procesul, astfel, va înceta în curând.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea