PNL Argeș a înfrânt din nou. Muzeul Brătianu, redeschis în anonimat

Prin Ordin al Ministerului Culturii (Nr. 2877/28.05.2020), Muzeul Național Brătianu a fost redeschis pentru public începând de la 1 iunie. Vizitarea este gratuită în perioada 1-14 iunie 2020.
Managerul Muzeului a dorit să marcheze, frumos, evenimentul cu o conferință de presă, în ziua redeschiderii. Doar că, după restricțiile exagerate impuse de peneliști la prima deschidere (cea ce tăiatul de panglică la care a participat prim-ministrul Ludovic Orban, plantatul de pom simbolic – însă uriaș ca dimensiuni, că de, liberalii sunt mai cu frunze decât alte animale politice), după ce Muzeul a fost închis imediat după pompoasa defilare a liberalilor, jurnaliștii nu s-au mai înghesuit. Ba chiar au lipsit cu desăvârșire, vorba lui I.L. Caragiale. Un singur confrate s-a învrednicit până la Vila Florica, drept pentru care conferința a luat sfârșit înainte de a începe. Calea cea strâmbă a fost deschisă, pandemia de COVID încă există, să sperăm că vizitatorii vor începe să apară. Altfel, gura pesediștilor de la Consiliul Județean, cei care au administrat  (și bine au făcut-o) imobilul de patrimoniu până acum, va fi din ce în ce mai slobodă. Proaspătul panglicat muzeu s-a reînchis pentru că nu aveau tarifele pentru bilete aprobate, casa de marcat înregistrată la ANAF, procedurile finalizate.
La redeschidere, PNL a făcut ceea ce știe mai bine: au lăsat-o să treacă, fără o conferință de presă, fără suport logistic, fără măcar o mașină pentru cei din presă care ar fi dorit să meargă și nu aveau cu ce. Visul lui Miuțescu, cel de a lua Vila Florica de la PSD-ul județean, s-a îndeplinit. În rest, fuck-off !...

UPDATE. Directorul Muzeului susține că redeschiderea a fost un succes

După redeschidere, Mihai Alexandrescu, unul din puținii oameni pe care cei din PNL i-au ”nimerit” pe post, a publicat pe pagina de facebook următorul text:

”UN SUCCES! VIZITATORI MULȚI ȘI ENTUZIAȘTI LA MUZEUL NAȚIONAL BRĂTIANU!
1 iunie 2020 a fost prima zi în care Muzeul Național Brătianu și-a deschis porțile pentru public!
Am avut o surpriză extraordinară să constatăm că ne-au trecut pragul foarte mulți vizitatori atât din țară, cât și din județul Argeș și suntem bucuroși că MNB a devenit, într-un timp atât de scurt, un loc care atrage.
Am organizat grupuri de câte 5 vizitatori, iar oaspeții noștri, echipați cu măști de protecție (și distanțati social), au putut învăța la Brătieni acasă despre momentele importante ale istoriei României. Revoluția de la 1848, aducerea prințului străin în 1866, marea guvernare liberală din perioada 1876 - 1888, Războiul de Independență din 1877, proclamarea regatului în 1881. Între anii 1876 - 1888, în fruntea guvernului s-a aflat I. C. Brătianu, excepţie făcând intervalul cuprins între 10 aprilie – 8 iunie 1881, când prim-ministru a fost D. Brătianu. Guvernarea liberală acoperă două evenimente deosebit de importante pentru istoria modernă a României: Independenţa de stat şi proclamarea ţării ca regat. În plus, în tot acest răstimp, liberalii au dus o politică de dezvoltare accelerată a ţării, lucru pus în evidenţă atât de cadrul legislativ creat, cât şi de realizările efective în domeniul socio-economic.
Un punct de atracție l-a reprezentat cinematograful unde oaspeții au putut vedea filme istorice cu Vila Florica, așa cum era în epocă și cu Ionel Brătianu primindu-i în curte pe reprezentanții Micii Înțelegeri.
Cât timp adulții s-au delectat cu expoziția, copiii s-au jucat, supravegheați și distanțați social, în Parcul Vilei Florica. Au desenat, au petrect timp de calitate în natură și au făcut exerciții fizice.
Mulțumim tuturor vizitatorilor! Iar celor care se gândesc să ne viziteze le spunem că vizitele de grup se fac cu programare.
Perioada de vizitare este între orele 11.00 - 14.00, de marți până duminică, lunea fiind închis. Pentru programări, sunați la Marinela Chistol, muzeograf, 0737 147 286.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea