Începe judecata în dosarul avocatului argeșean Ionel Ilie

# Curtea de Apel Pitești a respins cererile avocatului din Baroul Argeș

Pe 5 iunie, Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondate cererile şi excepţiile invocate de avocatul argeșean Ionel Ilie, prin care a contestat legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală în dosarul de trafic de influență în care a fost trimis în judecată. Instanța a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă. Primul termen de judecată, pe fond, a fost stabilit pe 14 iulie.
„În temeiul art.345 alin.1, 2 Cod procedură penală, respinge ca nefondate cererile şi excepţiile invocate de inculpatul ILIE IONEL, prin care a contestat legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală. În baza art.346 alin.2 cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis la data de data de 12.02.2020 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ- DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORPUTIE - SERVICIUL TERITORIAL PITEŞTI, în dosarul de urmărire penală nr. 62/P/2019 prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ilie Ionel. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul ILIE IONEL . Fixează termen la data de 14 iulie 2020, ora 11:00. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Pitești.

DNA: „Inculpatul ar fi primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 lei”

Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus, în februarie a.c., trimiterea în judecată a avocatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. „În noaptea de 30.09.2019/01.10.2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins în mod direct de la o persoană, condamnată într-un dosar penal, în primă instanță, suma de 2.000 euro. Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpat în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra magistraților din cadrul Curții de Apel Pitești, care urmau să soluționeze apelul în dosarul penal în care era judecată persoana respectivă, și pe care ar fi promis că-i va determina să pronunțe o soluție favorabilă, de condamnare cu suspendare. În același context, în ziua de 01.10.2019, în jurul orelor 19:00, inculpatul ar fi primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior”, se arată în rechizitoriul procurorilor. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurența sumei de 5.000 lei, asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului.
Denunţ făcut avocatului din puşcărie
Problemele avocatului au plecat după ce a fost ales ca apărător al lui Ronaldo Stan, persoană care era cercetată într-un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu o minoră, şi mai multe fapte de conducere fără permis. Clientul avocatului a fost condamnat în anul 2019 de Judecătoria Piteşti, în primă instanță, la 2 ani şi 5 luni închisoare, cu executare. Inculpatul a declarat apel și l-a angajat ca avocat pe Ionel Ilie. Procesul a fost reluat în octombrie 2019. Instanţa i-a respins apelul, iar inculpatul a fost condamnat și încarcerat. În cele din urmă a făcut sesizare la DNA împotriva avocatului, acuzându-l că i-a oferit o sumă de bani pentru ca acesta să determine pe membrii completului de judecată să pronunțe o soluție favorabilă. Stan Ronaldo ar fi făcut denunţul din puşcărie, admit surse judiciare.  DNA Pitești a intervenit pe fir și l-a trimis în judecată pe avocat. În schimb procurorii, au clasat acuzațiile de cumpărare de influență asupra denunțătorului. În dosar s-a depus plângere împotriva dispoziţiei de clasare, dată faţă de numitul Stan Ronaldo.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea