Frații ”Direct Autorom” acoperă fostul teren de săniuș din Craiovei cu blocuri turn

# Bogdan Rădulescu:  „...Sunt patru niveluri de parcare. Ne-am nenorocit acolo! Patru niveluri de parcare! Vai de inima noastră!” # Șeful Serviciului Urbanism, Primăria Pitești, Cristian Marcel Glogojeanu: „Haide, lăsați asta cu încălcarea legii!...”

Pe site-ul Primăriei Pitești, în consultare publică, pe pagina de internet, se află un Referat de Aprobare pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea PUG (Plan Urbanisrtic de Detaliu) în vederea realizării investiției: ”Construire ansamblu de locuințe colective, spații comerciale, birouri și spații medicale, cu parcaj etajat, împrejmuire și organizare de șantier”, pe un teren de peste o jumătate de hectar, în zona centrală a Piteștiului, pe Craiovei.

 

Zona este cea a celebrului săniuș de pe coasta Craiovei, unul dintre puținele spații verzi rămase din zona centrală. Ei bine, pe această pantă, ne vor îndulci vederea trei blocuri: unul de -3S(ubsol)+P+8E(taje)+ Duplex, unul -4S+P+9E și al treilea de -2S+P+8E+ Duplex. Așadar, trei măgăoaie de peste 10 niveluri fiecare. În Referatul de Aprobare se specifică faptul că ”Investiția promovată se integrează în aspectul arhitectural și funcțional al zonei, aducând plus valoare atât beneficiarului cât și comunității locale...”

 

În spatele proiectului - frații Rădulescu, de la Direct Autorom

Cum fiecare proiect are un naș, sau mai mulți, ne-am interesat despre al/ai acestuia: frații Rădulescu, bine cunoscuți în Argeș pentru diverse. Cei doi au folosit, ca vârf de lance, două firme: S.C. TDT DOPO IMOBILIARE S.R.L. și  S.C. MAIA CRAIOVEI RESIDENCE S.R.L. Combinația de firme a fost necesară pentru că, pe fosta pârtie de săniuș din Craiovei, fiecare dintre firme deține câteva mii de m.p. de teren. Proiectul prevede construirea a 184 de apartamente, pe o arie totală construită desfășurată (cu spații comerciale, parcări etc) de 18.781 m.p.
Și, cum un proiect de asemenea întindere trebuie să prevadă și spații verzi, proiectanții au calculat... 370 m.p. cu dedicație și, în plus, 1431 m.p. de dale înierbate. Adică un fel de trotuare și parcări cu găuri, prin care să crească iarbă, proiect folosit, fără nici un succes, cu ani în urmă, și de Primăria Pitești. Dalele s-au dovedit a fi o mizerie, la propriu. Pentru că, până să se umple cu iarbă, s-au umplut cu tot felul de gunoaie: mucuri de țigară și alte chestii mici aruncate de trecătorii bine-crescuți.  În concluzie, avem cei 370 m.p. de verdeață, pe 5200 m.p. de fostă verdeață, și mai vedem cu dalele.

Bogdan Rădulescu:  ”...Sunt patru niveluri de parcare. Ne-am nenorocit acolo! Patru niveluri de parcare! Vai de inima noastră!”

Cele trei turnulețe vor urca pe toată panta Craiovei, până la alt bloc nou, construit tot de frații Rădulescu, cu locuri de parcare... ZERO! Curioși, am încercat, de mai multe ori, la Primărie, la Serviciul Urbanism și Autorizații de Construire. Șeful de Serviciu, Cristian Marcel Glogojeanu, a dat semne că nu știe sigur...
# Redactor: Bună ziua. V-am mai deranjat, cau acum un an, cu blocul celor de la maia, din Craiovei, cu locurile de parcare, ce nu există. Ați recepționat clădirea, ce știți de situația creată?
Cristian Marcel Glogojeanu: ”Credeți-mă, nu sunt în măsură să vă dau o informație corectă în acest moment, am avut o mică problemă medicală și am lipsit câteva luni. Lăsați-mă să îmi fac un punct de vedere și mă sunați săptămâna viitoare...”.

La Primăria Pitești, însă, mai repede prinzi trenul decât legătura cu biroul Șefului de Serviciu de la Urbanism. Pentru că, la Urbanism, nu răspunde, cu zilele, la telefon, nimeni!
După o săptămână, discuțiile sunt reluate de la stadiul precedent și lăsate... tot acolo!
# Redactor: Buna ziua. A rămas să ne lămuriți cum e cu blocul acela din Craiovei, făcut, de Maia Residence, fără parcări...
Cristian Marcel Glogojeanu: ”Eu nu am fost zilele astea, fir-ar să fie...am fost răcit, tușeam și, ca să îmi protejez colegii, mi-am luat două zile de concediu...”
# Redactor: V-am sunat și săptămâna trecută, însă proiectul de acolo este de un an-doi.
Cristian Marcel Glogojeanu: ”Sunați-mă mâine și caut... sunt membru al Comisiei de Urbanism... din câte știu, se mai construiește acolo și va trebui să facă toate locurile de parcare.”

Șeful Serviciului Urbanism, Cristian Marcel Glogojeanu: „Haide, lăsați asta cu încălcarea legii!”

Discuția a fost reluată a doua zi.
# Redactor: Am revenit pentru lămuririle cu blocul...
Cristian Marcel Glogojeanu: ”Da! Locurile de parcare sunt alăturate blocului...”
# Redactor: Nu există așa ceva!
Cristian Marcel Glogojeanu: ”Eu vă spun ce este în documentație... Deci locurile de parcare pentru blocul acela se vor face alăturat. Se va amenaja parcare la suprafață.”
# Redactor: Însă dumneavoastră nu ați încălcat legea când ați semnat recepția blocului deja făcut și vândut, fără un loc de parcare? Erau 39 de locuri prevăzute
Cristian Marcel Glogojeanu: ”Haide, lăsați asta cu încălcarea legii! Eu vă spun că... le amenajează alăturat... nu poate să vândă un apartament fără loc de parcare... toată panta Craiovei este a lor... locurile de parcare vor fi calculate la întreg ansamblul rezidențial...”

Spre surprinderea noastră, ne-a lămurit mai bine chiar unul dintre patronii afacerii, Bogdan Rădulescu.
# Redactor: Bună ziua, domnule Rădulescu. Spuneți-ne câteva cuvinte cu privire la blocurile de pe panta din Craiovei. Câte locuri de parcare aveți prevăzute? Pentru că în Referat apar, la cele 261 de locuri, doar 725 m.p., adică aproape 3 metri pentru fiecare...
Bogdan Rădulescu:  ”Nu, nu! Pentru că sunt patru niveluri de parcare. Ne-am nenorocit acolo, da! Patru niveluri de parcare! Vai de inima noastră! Ne obligă, Primăria, să facem și oentru blocul acela, la care nu am făcut...”
# Redactor: Păi, cam așa trebuia, că parcarea blocului de sus este, acum, spațiu comercial...
Bogdan Rădulescu: ”Am făcut niște înțelegeri și acorduri și o să le facem, ce să facem? Le preluăm și pe cele din urmă, plus 10% pentru vizitatori, aia e! Abia acolo ne-am nenorocit!”
# Redactor: Nu cred că e cazul la dumneavoastră...
Bogdan Rădulescu:  ”E mai greu, e în pantă, sunt parcările... trebuie betoane, trebuie fier mult... sperăm să vindem... deocamdată nu se vinde, sperăm să vină vremuri mai bune... La proiectul acesta lucrăm din 2017, e incredibil...”


În sfârșit, situația prezentată, deși aproape incredibilă, este regăsită în multe cazuri. Mulți dau vina pe primarul orașului. Însă primarul nu se poate ocupa, personal, de o sută de blocuri noi, câte se construiesc, anual, în Pitești. Însă, până la primar, te mănâncă specialiștii. Lăsați, însă, asta, cu încălcarea legii! La dracu’, suntem, doar, în 2020, oamenii au alte probleme!...

Click AICI pentru a vizualiza noul proiect al fraților Rădulescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea