Lucrările de execuție la noul corp al Spitalului Județean - în plină desfășurare

# Vor funcționa aici secțiile Chirurgie Plastică și Arși, Chirurgie Vasculară, Cardiologie și Blocul Operator
La Spitalul Județean de Urgență Pitești se execută lucrările la noul corp de clădire al unității sanitare. Potrivit coordonatorului de proiect, din luna martie, atunci când s-a dat ordin de începere a lucrărilor, și până în prezent s-a executat aproximativ 20 la sută din lucrări, termenul de finalizare fiind de 24 de luni.
Noul corp de clădire se va realiza în partea de sud-vest a terenului în suprafață de 31.268 mp, aflat în folosința spitalului. Va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din construcțiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul E. Ca organizare funcțională clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:
# La parter: secția Chirurgie plastică și Arși
# La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară
# La etajul 2: Blocul operator (cu săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)
# La etajele 3 și 4: secția Cardiologie
Terasa va fi tip grădină cu strat de pământ vegetal și alei circulabile. La nivelul terasei se regăsesc și surse regenerabile de energie de tipul panourilor solare. Acestea permit ca prepararea apei calde menajere să se realizeze atât de la instalaţia de încălzire cât și de la instalaţia de panouri solare.
Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcții – montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical și general. Întreaga investiție va fi finanțată din fondurile bănești alocate de Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea