Deputatul PNL Dănuț Bica îl ia la întrebări pe Ministrul Sănătății numit de propriul guvern

La începutul săptămânii trecute, deputatul liberal Dănuț Bica l-a luat, efectiv, la întrebări pe Nelu Tătaru. Adică pe ministrul sănătății numit de propriul guvern. Parlamentarul argeșean a ridicat, public, o problemă mai veche, și anume aceea a cabinetelor medicale școlare.

Dănuț Bica: „Dacă în urmă cu trei decenii existau cabinete medicale sau cabinete stomatologice școlare în majoritatea unităților de învățământ cu peste 300 de elevi, aztăzi, acestea au devenit o raritate... Paradoxal, nu s-au realizat economii decât scriptic, în schimb, prevenirea extinderii unor boli contagioase sau descoperirea precoce a acestora în rândul elevilor au devenit foarte greu de gestionat.”.
La problema ridicată de liberalul argeșean s-ar putea adăuga și multe altele. Ca, spre exemplu, costurile suplimentare ale bugetului de stat prilejuite de probleme minore ale școlarilor.  Profesorii sau elevii, de multe ori, din neștiință sau din îngrijorare, apelează la sistemul 112 pentru nimicuri sau pentru răni minore. Ambulanță, medici, asistente etc. Costuri care, în majoritatea cazurilor, s-ar elimina prin prezența unei persoane cu pregătire medicală într-o școală. Să vedem ce spune (Nelu) Tătaru...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea