Șeful de post a fost trimis de două ori în judecată, într-un an, pentru că a falsificat acte în dosare penale

Acuzații grave în cazul unui polițist argeșean. Agentul de poliție nu este la prima abatere, fiind trimis în judecată, de două ori într-un interval de 1 an, pentru că a falsificat acte în dosarele penale instrumentate de el. După ce a fost acuzat că a scăpat pe cineva de cercetarea penală încercând să claseze dosarul, acum omul legii este acuzat că i-a falsificat semnătura unei persoane, atestând în mod nereal că i-a fost adusă la cunoștință calitatea de inculpat. Polițistul este acuzat pentru fapte săvârșite între anii 2016-2017.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis în judecată, la sfârșitul lunii mai 2020, pe agentul șef Mihail Soare, de la Postul de Poliție Ciomăgești, acesta fiind acuzat sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale). Pe parcursul anilor 2016-2017, polițistul ar fi contrafăcut semnătura unei persoane, cercetată într-un dosar penal, iar în cele din urmă a acuzat-o pe aceasta de infracțiuni silvice. După ce a falsificat trei documente, agentul șef Mihail Soare a întocmit referatul de terminare a urmăririi penale, propunând întocmirea rechizitoriului și trimiterea în judecată a unei persoane sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Pe fir au intervenit procurorii, iar polițistul din organ de cercetare a devenit inculpat, fiind trimis în judecată. Procesul se află, în acest moment, în cameră preliminară, la Judecătoria Pitești, având termen de judecată pe 21 octombrie.

„Faptele numitului Soare Mihail care, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare având spre instrumentare dosarul penal nr. …………/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în jurul datei de 12.04.2016, a contrafăcut semnătura numitului D.G. de pe procesul-verbal de aducere la cunoștință a calității de suspect și de pe  declarația dată în calitate de suspect datate 12.04.2016, a atestat în mod nereal că numitului D.G. i-au fost aduse la cunoștință calitatea de suspect, drepturile și obligațiile procesuale, precum și că a dat declarație în calitate de suspect în care s-a consemnat în mod nereal poziția procesuală și desfășurarea evenimentelor, iar în jurul datei de 28.03.2017, a contrafăcut semnătura numitului D.G. de pe procesul-verbal de aducere la cunoștință a calității de inculpat datat 28.03.2017 și a atestat în mod nereal că i-au fost aduse la cunoștință calitatea de inculpat, drepturile și obligațiile procesuale, și a folosit înscrisurile cunoscând că sunt false în vederea producerii de consecințe juridice în cadrul dosarului penal ... al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, întocmind referat de terminare a urmăririi penale, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale), prev. de art. 321 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen., fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (3 acte materiale), prev. de art. 320 alin.1 și 2 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen. și uz de fals în formă continuată (3 acte materiale), prev. de art. 323 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen., toate în cond art. 38 alin.1 C.pen.”, arată procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești.
### A falsificat semnătura unei părți într-un dosar menționând retragerea plângerii
Vă reamintim că, în iulie 2019, agentul șef de poliție Mihail Soare a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Procurorii au stabilit atunci că omul legii a avut spre instrumentare un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului Judecătoriei Pitești, privind  infracțiunea de amenințare. Pentru a-l scăpa basma curată pe inculpatul din respectivul dosar, polițistul ar fi falsificat declarația persoanei vătămate în cauză. Ar fi fotografiat semnătura victimei din declaraţia iniţială şi a pus-o pe o altă declaraţie prin care menţiona că persoana vătămată îşi retrage plângerea. După ce a falsificat documentul a înaintat cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de clasare. Astfel, din apărător al legii, agentul şef a trecut de partea cealaltă, devenind inculpat. Poliţistul este acuzat tot pentru fapte săvârşite în 2016. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri materiale. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 15 iulie la Judecătoria Pitești.

Iar agentul șef Mihail Soare nu este singurul polițist argeșean care a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale. Săptămânalul „Atitudine în Argeș” vă relata într-o ediție anterioară cum un alt om al legii, de la un post de poliție dintr-o comună din Argeș, a reușit „performanța” de a fi trimis în judecată de două ori, într-un interval de doar cinci luni, pentru infracțiuni de corupție. Agentul Gabriel Bălășescu a fost cercetat în două cazuri diferite, alături de alți doi polițiști. Dosarele au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Argeș, pe 18 decembrie 2019 și pe 20 mai 2020. Bălășescu a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de trafic de influență.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea