Primăria Pitești anunță închiderea bazinelor și a Târgului Săptămânal, până pe 9 august

Primăria Municipiului Pitești, în conformitate cu prevederile Hotărârii Nr. 25 din data de 22.07.2020 adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, anunță intensificarea măsurilor de monitorizare a respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea propagării virusului SARS-CoV-2.
Astfel, administratorii piețelor, precum și operatorii economici, în colaborare cu reprezentanți ai municipalității și ai Poliției Locale, vor monitoriza permanent, în incinta spațiilor comerciale și a piețelor agro-alimentare, respectarea de către vânzători și cumpărători a măsurilor de conduită socială și de prevenție – evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.
Reamintim că nerespectarea acestor măsuri este sancționată, prin lege, cu amenzi între 500 și 2500 de lei.

Interdicție acces locuri de joacă

În contextul creșterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din județul Argeș, printre măsurile adoptate la nivelul Municipiului Pitești se numără și menținerea interdicției de folosire a locurilor de joacă, atât a celor din cartiere, cât și a celor din parcuri.
Municipalitatea reamintește cetățenilor orașului Pitești că această măsură este menită să limiteze transmiterea accelerată a virusului în rândul copiilor și, implicit, al familiilor acestora. Nerespectarea acestor măsuri atrage sancțiunile stabilite prin lege, putând avea un efect negativ în ce privește posibilitatea carantinării Municipiului Pitești.

Închidere bazine

Primăria Municipiului Pitești anunță suspendarea activităților bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, în baza Hotărârii Nr. 25 din data de 22 iulie 2020. Măsura este valabilă până la data de 9 august 2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcție de evoluția fenomenului Covid 19.

Închidere Târg Săptămânal

Primăria Municipiului Pitești anunță suspendarea, în perioada 23 iulie 2020- 9 august 2020, a tuturor activităților care au loc în cadrul Târgului Săptămânal, în baza Hotărârii Nr.25 din 22 iulie 2020, emisă de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.
Măsura suspendării poate fi prelungită, în funcție de modul cum evoluează situația actuală la nivel județean.

Program terase

Primăria Municipiului Pitești reamintește administratorilor societăților comerciale care dețin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă că sunt obligați să ia măsurile care se impun potrivit Hotărârii Nr. 25 din data de 22.07.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prin urmare, aceștia trebuie să respecte prevederile privind  reducerea programului de funcționare a teraselor până la ora 22:00, în cursul săptămânii, și până la ora 23:00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. Reprezentanți ai organelor de control din cadrul Primăriei Pitești vor verifica dacă măsurile dispuse sunt respectate.

Măsurile luate de Publitrans 2000 SA împotriva COVID-19

În condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-Cov-2, călătorii care folosesc autobuzele S.C.PUBLITRANS 2000 S.A. trebuie să respecte o serie de reguli, în conformitate cu recomandările transmise de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, prin Hotărârea Nr.25/22.07.2020.
Reamintim că urcarea în autobuz este condiţionată de purtarea măştii de protecţie, dar și de obligativitatea respectării regulilor de distanţare, respectiv păstrarea unei distanţe de 1 metru în autobuz, în staţiile de parcurs şi la punctele de vânzare.
În vederea prevenirii îmbolnăvirii şi răspândirii virusului COVID-19, reamintim că  S.C. Publitrans 2000 S.A. a dispus următoarele măsuri:
- dezinfectarea zilnică a autobuzelor înainte de ieşirea în cursă cu soluţii concentrate de suprafaţă  având efect bactericid, fungicid, sporicid şi virucid, aplicate pe suprafeţele de contact din interiorul autobuzului;
- autobuzele au fost dotate cu dispensere ce conţin substanţe dezinfectante pentru a fi folosite de călători;
- personalul de bord, respectiv conducătorii auto au fost dotaţi cu măşti de protecţie;
- în interiorul autobuzelor au fost marcate cu verde locurile destinate a fi ocupate de către călători, astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de 1m;
- personalul propriu al societăţii (controlori, vânzători bilete şi abonamente, impiegaţi cap linie), care intră în relaţie cu publicul călător, a fost dotat cu măşti şi mănuşi de protecţie, precum şi cu soluţii dezinfectante;
- pentru informarea călătorilor au fost aplicate la loc vizibil autocolante ce conţin informaţii cu privire la regulile ce trebuie respectate în mijloacele de transport în comun;
- în vederea evitării aglomeraţiei în autobuze a fost asigurat un număr suficient de mijloace de transport. Săptămânal au loc acţiuni de verificare şi sondaj privind gradul de încărcare, corelând astfel numărul mijloacelor de transport cu fluxul de călători.
În această perioadă, lucrătorii Biroului Ordine Publică efectuează acțiuni specifice în vederea prevenirii unor fapte de încălcare a prevederilor Legii nr.55/2020.  Atragem atenția asupra faptului că polițiștii locali vor lua măsuri ferme de sancționare contravențională împotriva persoanelor care nu respectă prevederile legale, sancțiunea fiind cuprinsă între 500 ron și 2500 ron.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea