Pandele şi Drăghici, mai bogaţi pe timp de criză

E vremea completării declaraţiilor de avere, spre dezamăgirea demnitarilor şi a funcţionarilor publici, care se văd nevoiţi să arate lumii întregi cam ce-au agonisit ei în ultimul an. Ţinta sunt, fără îndoială, parlamentarii. De data aceasta i-am luat în vizor pe deputaţii PDL şi PSD, Sorin Pandele şi Mircea Drăghici, după ce, în urmă cu două ediţii, v-am prezentat cea mai recentă situaţie financiară a democrat liberalilor Mircea Cinteză şi Cristian Boureanu. Pe scurt, Pandele şi Drăghici s-au îmbogăţit, fie în 2009, fie în 2010, reuşit astfel să sfideze criza economică.

Pandele s-a îmbogăţit cu un miliard de lei vechi

Politicienii trăiesc bine, astfel că sloganul electoral al preşedintelui Traian Băsescu pare să fi fost conceput pentru aleşii de la Casa Poporului şi de la Palatul Victoria care nu-şi fac prea multe griji pentru ziua de mâine. Interesant e că şi Puterea şi Opoziţia e pe val din punct de vedere al averilor pe care şi le construiesc, astfel că mult înjurata criză rămâne pentru mai mari doar o bună modalitate de sensibilizare a românului cu drept de vot. Democrat liberalul Sorin Pandele se bucură de o situaţie materială frumuşică. Are patru terenuri (două situate intravilan, două situate extravilan) plus un apartament în Piteşti şi o casă în comuna Bradu şi un autoturism Daewoo. Partea cea mai interesantă a declaraţiei de avere – în acest an, demnitarul a depus la bancă nu mai puţin de un miliard de lei vechi, pe care i-a economisit pe timp de criză, fără a vinde nici un bun din cele deţinute. Pe lângă faptul că a reuşit să-şi îndese o grămadă de bani într-un cont, Pandele figurează şi pe lista datornicilor la trei instituţii bancare faţă de care are obligaţii în valoare de aproximativ 114.000 de euro plus 60.000 de lei. Nu ştim ce rate lunare are de achitat PDL-istul, dar nu-i plângem de milă şi asta pentru că venitul său din 2009 s-a ridicat la 70.400 de lei, în ce soţia, Liliana (director coordonator al Casei de Pensii Argeş) a avut, anul trecut, un salariu total de 66.037 de lei.

Drăghici îşi face casă la Curtea de Argeş

Social democratului Mircea Drăghici nu-i este atât de rău în Opoziţie. E drept că postura de a fi la Putere e mai prolifică, dar în cazul de faţă prosperitatea este evidentă aşa că să analizăm… Deputatul e proprietar a trei terenuri intravilan (situate în Piteşti, Dâmbovicioara şi Curtea de Argeş) a căror suprafaţă este de aproximativ 4400 de lei. Cea mai recentă achiziţie? Terenul din Curtea de Argeş, cumpărat în 2009, başca o casă în construcţie aşezată în locul cu pricina. Asta ca să nu mai vorbim de casa de vacanţă pe care o are parlamentarul în judeţul Dâmboviţa, plus apartamentele din Piteşti şi Târgovişte. Anul trecut, Drăghici a făcut şi oarece tranzacţii – a vândut un teren intravilan pe care a primit 7.500 de lei şi de asemenea, un autoturism Matiz de pe urma căruia s-a ales cu 6.500 de lei. A rămas în schimb, proprietarul unui Fiat Doblo, fabricat în 2008. Contul bancar a avut ceva de suferit în ultima vreme. Dacă anul trecut conţinea 50.000 de euro, la momentul de faţă mai are doar 15.904 euro. La capitolul salarii, familia Drăgici nu are motive de îngrijorare (poate doar deputatul, care va rămâne fără un sfert din indemnizaţie, graţie măsurilor de austeritate adoptate de Guvern). Veniturile anuale au fost de 57.062, în cazul demnitarului şi 13.585 de lei, în cazul soţiei acestuia. ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea