Dr. Daniel Uscatu, coordonatorul Laboratorului de testare COVID-19 de la Județean: ”În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi”

În Laboratorul de testare pentru detecția SARS-Cov-2 al Spitalului Județean Argeș se lucrează în acest moment aproape 400 de teste pe zi.
“În Laboratorul de Biologie Moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești avem un aparat Real – Time PCR performant. Laboratorul respectă criteriile de bio-siguranță atât la nivel național, cât și internațional. Toate cadrele medicale au pregătirea și experiența necesară în stabilirea diagnosticului. În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi. Firește că am depășit capacitatea de prelucrare a laboratorului, dar prin ture suplimentare încercăm să facem față acestei testări.

A crescut și numărul persoanelor care se testează la cerere, cu plată, în special fiind vorba de persoane care doresc să plece în străinătate. Laboratorul nostru este unul dintre cele mai perfomante din țară, cu o sensibilitate analitică de testare chiar de 10 ori mai mare decât alte laboratoare din România și investigăm trei gene de testare.” - dr. Daniel Uscatu, medic specialist Anatomie Patologică / coordonatorul Laboratorului de testare pentru detecția COVID-19 al SJUP.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea