Stelică Crăciun, candidat pe listele Partidului Ecologist la Consiliul Județean Argeș, sub control judiciar pentru șantaj și amenințări

 

UPDATE: De asemenea, după ce Stelian Crăciun a ajuns în arest, un alt politician a petrecut o noapte în celulă. Este vorba de șeful PNL Mărăcineni, Marian Popescu, unul dintre cei care l-au reclamat pe Crăciun. Practic, cei doi s-au reclamat reciproc. Și acesta a fost eliberat, fiind plasat sub control judiciar.

Textul inițial: Omul de afaceri Stelian („Stelică”) Crăciun, cumnatul primarului comunei Mărăcineni - Nicolae Dascălu, a ajuns, săptămâna trecută, în arest pentru 24 de ore. El a fost reținut joi seara, 20 august, sub acuzația de șantaj și amenințare. Afaceristul este anchetat după ce ar fi încercat prin mod illegal, încă din luna martie, să-i convingă pe contracandidații cumnatului său să se retragă din cursa electorală.  Acesta ar fi amenințat mai mulți membri PNL din Mărăcineni. Oamenii legii au efectuat și două percheziții domiciliare la locuințele lui  din Micești și din Mărăcineni.

 

“În ziua de 20 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Micești. Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna martie a.c., cel în cauză ar fi amenințat trei persoane, cerând în mod expres retragerea din viața politică, pentru a favoriza o persoană cu care avea o relație de rudenie, aflată în funcție de demnitate publică. Pentru administrarea probatoriului, în cursul zilei de 20 august a.c., au fost efectuate două percheziții domiciliare, pe raza comunelor Micești și Mărăcineni., în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă. După efectuarea perchezițiilor, bărbatul a fost condus la sediul poliției, iar după administrarea probatoriului, în cursul nopții, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore”, arată IPJ Argeș. În cele din urmă, față de Stelică Crăciun a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Omul de afaceri Constantin Zaharia, amenințat de Stelică Crăciun: „Mi-a spus să mă mut din Mărăcineni că îmi dă foc la fabrică”

Iar în urma amenințărilor făcute de Stelian Crăciun, unul dintre contracandidații primarului de la Mărăcineni și-a retras candidatura. Este vorba de Iulian Preda, soțul interpretei de muzica populară Cristina Turcu Preda.
„Este vorba despre Iulian Turcu Preda, era candidatul nostru pentru postul de primar și din cauză că a fost amenințat, i-au fost trimise diferite mesaje pe telefon, a renunțat”, ne-a precizat omul de afaceri Constantin Zaharia, patronul firmei Zaris. Acesta susține că și el a fost amenințat de Stelică Crăciun.
„Am fost și eu amenințat. Și mai mulți colegi din Mărăcineni, inclusiv președintele PNL al organizației și noul candidat de primar. Mai mulți oameni au fost amenințați de acesta. (…) Mie mi-a spus să mă mut din Mărăcineni, să plec din PNL, că îmi dă foc la fabrică…”, a mai precizat Constantin Zaharia.

Partidul Ecologist a încercat să se „ecologizeze” cu Stelică Crăciun

Stelian Crăciun este membru al partidului Ecologist Român – Filiala Argeș. Acesta este unul dintre membrii de bază ai organizației ținând cont că l-au numit pe locul 6 pe listele partidului la Consiliul Județean Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea