La Priboieni - primarul Sorin Lupu prezintă realizările celor trei mandate, înainte de a-l câștiga pe următorul

Sorin Lupu, primar de 12 ani al Comunei Priboieni, le cere, din nou, votul de încredere consătenilor săi. Arată ce a făcut, ce fonduri europene a atras, recunoaște că a mai și greșit. Sorin Lupu: ”Oamenii mă cunosc, știu ce om sunt, îmi cunosc familia, cunosc capacitatea mea de muncă pentru comunitate.”

În Priboieni s-au făcut, în ultimii ani, mulți pași spre civilizație: apă, canalizare, asfalt, iluminat public, teren de sport – sunt numai câteva realizări. Anii 2019 și 2020 sunt anii implementării proiectelor. Asta după ce, din 2016 și până în prezent, atât din bugetul local, dar și cu ajutorul Consiliului Județean Argeș s-au alocat fonduri pentru realizarea de investiții în cele trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură:
- Extindere canalizare și cămine racord
- Extindere infrastructură de apă uzată
- Extindere și modernizare infrastructură de apă
- Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Constantin Rădulescu Codin
- Reabilitare Grădinița Priboieni
- Reabilitare corp A - Școala Gimnazială Constantin Rădulescu Codin
Căminul Cultural din centrul comunei a fost reabilitat, pe fonduri europene, prin GAL Topoloveni. Finanțarea, în sumă de 190.000 de euro, a cuprins și dotarea instituției.  In Cămin funcționează Ansamblul Doina Cârcinovului, ce are înscriși peste 150 de copii, ansamblul câștigând numeroase concursuri județene și naționale.
Tot cu fonduri europene a fost reabilitată și primăria localității. Școlile arată bine, sunt îngrijite. Copiii acestor școli se comportă adecvat, înregistrând rezultate foarte bune la învățătură. Din cele trei grădinițe, una a trecut pe încălzire electrică. Dacă sistemul se va dovedi unul eficient, se prevede și trecerea celorlalte două pe centrale electrice. Banii pentru școli și grădinițe au fost asigurați prin cofinanțare, buget local și sprijin de la Consiliul Județean Argeș.
Comuna Priboieni este una din puținele ce au reușit să construiască o stație de epurare, alimentarea cu apă fiine aproape finalizată. Implicit, în viitor se prevede începerea sistemului de canalizare. Cu bani europeni, la Priboieni, s-au făcut extinderi de apă și canalizare. Proiectul are o valoare totală de 1,8 milioane de euro. „În urma implementării acestui proiect, vom avea apă 100% în toată comuna și canalizare undeva la 85-90%. Mai sunt doar câteva străzi pentru care deja am proiectul și îl voi depune spre finanțare. În viitorul mandat, canalizarea va fi 100% realizată în primii doi ani. Este nevoie de 500.000 de euro maximum în acest sens. În acești bani vor intra inclusiv branșările individuale”, aflăm de la primarul Sorin Lupu. 
La capitolul infrastructură rutieră, comuna se prezintă foarte bine, printr-un proiect derulat prin Ministerul Dezvoltării s-au asfaltat aproape toate drumurile locale, podul din centrul comunei a fost reabilitat cu bani de la Consiliul Județean.
Sorin Lupu: ”Nouă nu ne este frică de fondurile europene, nu avem motiv să ne fie frică. Din contra, le vânăm, pentru că, astfel, putem să facem mai mult. Eu vreau să fac mai mult, dacă oamenii îmi vor arăta, în continuare, încrederea prin vot”.
Nu au fost uitate nici lăcașele de cult. Cu sprijinul Primăriei, la biserica din centru s-a ridicat o frumoasă capelă.
Toate aceste proiecte au fost făcute prin sârgul primarului, dar și cel al consilerilor locali, care asu acceptat proiectele, sau chiar au venit cu inițiative proprii. Iată cei nouă consilieri care au fost, în mandatul 2016 – 2020, alături de primarul localității: Boboc  Constantin (PSD), Toma Nicolae (PSD), Stanciu Gabriel (PSD), Pandeliu Marian (PSD), Rădulescu Mihaela (PSD), Pavel Dănuț (PSD), Iordache Constantin (PSD), Cloșcan Emil (PSD), Mazilu  Nicolae (PMP).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea