Interviu cu Simona Bușcă: „Îmi doresc ca Moșoaia să devină un loc confortabil pentru toate generațiile”

Simona Bușcă este candidatul PSD la Primăria Moșoaia. Are 35 de ani, este casătorită, având o fetiță, și locuiește împreună cu familia în Moșoaia. A absolvit Facultatea de Științe Economice și Masterat în Sisteme Bancare Europene în cadrul Universitații din Pitești. În perioada 2016-2020 a fost consilier PSD in Consiliul Local al comunei Moșoaia.

„Eu candidez la funcția de primar al comunei Moșoaia, nu o primesc moștenire”

# Sunteti o femeie care întrunește toate calitățile pentru a fi primăriță. Aveți și studiile potrivite, și experiența în administrație, sunteți un om realizat profesional și în plan familial. Cu alte cuvinte știți, vreți si puteți, dar adversarii dvs. politici au un subiect preferat cu care vă atacă: tatăl dvs., fostul primar Florea Ene.
- Am citit deseori în ultimul timp ca Florea Ene vrea să lase Primăria moștenire fiicei lui. Este profund greșit. Eu candidez la funcția de primar al comunei Moșoaia, nu o primesc moștenire.
Dacă oamenii vor considera că sunt potrivită pentru această funcție, mă vor vota. Dacă nu, nu. Oricât s-ar strădui adversarii mei să-l atace pe tatăl meu, sunt lucruri pe care ei nu le pot schimba. Florea Ene a fost primar 15 ani, oamenii l-au ales de 4 ori, pentru că în mandatele lui au fost realizate lucruri în concordanță cu nevoile vremii. Sigur că nimeni nu e perfect, dar nu este corect să-l evaluezi pe Florea Ene raportând realizările lui la nevoile și pretențiile din aceste moment. A făcut ce s-a putut face la momentul acela. Populația comunei Moșoaia s-a schimbat în ultimii ani. Dacă în alte zone oamenii au migrat spre orașe sau chiar au plecat la muncă în străinătate, comuna Moșoaia și-a dublat numărul de locuitori în doar câțiva ani. Mulți și-au cumpărat case sau terenuri în comuna noastră, așadar avem premisele unei dezvoltări accelerate. Sunt multe familii tinere, familii cu copii. Eu le ințeleg perfect nevoile și pretențiile actuale, pentru că și eu trăiesc aici și îmi doresc ca Moșoaia să devină un loc confortabil pentru toate generațiile.
# Ce vă diferențiază de contracandidații dvs.?
- Eu cred că acum este timpul generației mele. Veți vedea că la aceste alegeri tinerețea face diferența. Societatea are nevoie în acest moment de oameni cu putere de muncă, de oameni integri, cu experiență profesională și în același timp cu experiență de viață.
# Unul dintre contracandidații dumneavoastră este fostul viceprimar.
- Da. Dânsul a lucrat împreună cu tatăl meu și nu a avut nimic să-i reproșeze nici lui Florea Ene, nici personal, nici profesional și nici pe linie de partid. Acum, la 71 de ani, și-a dat seama că PSD, unde a activat 16 ani nu i se mai potrivește, că liberalismul este viața lui și parcă nici familia Ene nu mai este frecventabilă. Moșoienii sunt oameni care cer și merită respect, oameni gospodari și serioși, cu principii sănătoase de viață și sunt sigură că vor face ușor diferența între mine și ceilalți aspiranți la funcția de primar.
# Credeți că vă dezavantajează faptul ca sunteți femeie?
- Știm cu toții că femeile sunt ambițioase și sunt capabile chiar de sacrificiul binelui personal ca să facă lucrurile să funcționeze și să ducă la bun sfârșit ce își propun. Mai mult de atât, femeile sunt mai atente și mai receptive la nevoile celor din jur, pentru că așa ne-a lăsat pe noi Dumnezeu, altfel probabil nu ne-am fi putut îngriji de familie și de copii. În plus, toate primărițele pe care le știu eu au făcut treabă în localitățile lor. Consider că o femeie primar poate fi cel puțin la fel de bună ca un bărbat în această funcție.
# Ce proiecte le propuneți alegătorilor dvs.?
- Moșoaia are nevoie de proiecte inteligente, care să ne ofere tuturor condiții de viată similare orașului, comuna să devină într-adevar parte din zona metropolitană a Piteștiului. Și când spun asta, nu mă refer doar la modernizarea drumurilor și la extinederea rețelelor de apă, canalizare și gaze. Proiectele pe care le propun pentru perioada 2020-2024 sunt realiste, bazate pe o bună cunoaștere a comunității, a resurselor și a legislației. Prezența mea constantă printre locuitorii comunei a fost esențială pentru a le cunoaște problemele și pentru a găsi împreună soluțiile. Am stat de vorbă cu oamenii față-n față, nu pe rețelele de socializare. Le propun concetățenilor mei proiecte în acord cu nevoile comunității. Unele sunt inițiate chiar de ei, altele, propuse de mine, le sunt cunoscute deoarece am discutat deja despre ele. Oamenii cred în mine și în echipa mea și sunt sigură ca vom fi parteneri în dezvoltarea comunei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea