Apel de la Centrul de Transfuzii! Argeșenii pot dona sânge și sâmbătă – 29 august

 

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș face un apel către cetățeni să dea o mână de ajutor, în această perioadă de excepţie generată de contextul epidemiologic actual.

Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și Laboratorul de Transfuzie de la Câmpulung vor fi deschise pentru donatori și sâmbătă, 29 august a.c., în intervalul orar 8.00-13.00. Directorul instituției dr. Monica Chiran, ne-a declarat că s-a decis, la nivel de țară, prelungirea programului și într-o zi de weekend cu speranța că astfel ar veni să doneze și persoane care în timpul săptămânii lucrează și nu pot lipsi de la serviciu.

 

„Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și Laboratorul de Transfuzie Sanguină Câmpulung vor fi deschise și sâmbătă, 29 august, în intervalul 8.00 – 13.00. Haideți să donați sânge! Vă așteptăm!” a transmis dr. Monica Chiran.

 

Centrul va fi deschis atât pentru donatorii de sânge, cât și pentru cei de plasmă. Inainte de donare se recomandă un mic dejun sărac în grăsimi, hidratare suficientă şi o stare de spirit bună. Pentru a fi eligibili pentru donarea de sânge, donatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții, legate de vârstă, greutate, puls şi tensiune etc.

Condiţiile în care puteţi deveni donator de sânge:

- să aveţi o stare bună de sănătate fizică şi psihică;

- vârsta cuprinsă între 18-60 de ani,greutate peste 50 kg fete şi peste 60 kg băieţi;

- să nu fiţi sub influenţa niciunui medicament, să nu consumaţi alcool cu 24 de ore înainte de donare,nu fumaţi cu o ora înainte de donare.

- fără un istoric personal de boli cronice, infecto-contagioase sau psihice, fără intervenţii chirurgicale, tatuaje sau extracţii dentare recente;

- la 28 de zile după revenirea în tara sau de la contactul cu o persoană Covid19 pozitivă sau aflată în izolare/carantină.

Lavinia Florea

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea