Peste 30 de argeșeni și-au dedicat o zi de weekend celor care au nevoie de transfuzii

 

Centrele de transfuzie sanguină din întreaga țară au fost deschise și sâmbătă, după cum v-am informat, pentru donatorii de sânge și plasmă convalescentă COVID-19. Mai mulți oameni inimoși, gata să ajute, au răspuns invitației de a dona sange. Peste 30 de persoane și-au dedicat o zi de weekend celor care au nevoie de transfuzii.

Astfel, în urma acțiunii în județul nostru au răspuns pozitiv 31 de argeșeni. La Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești au donat sânge 23 de persoane, dintre care o persoană a donat plasmă. Vorbim despre o asistentă medicală, donator vindecat de COVID-19.

 

De asemenea, au mai fost 8 donatori de sânge la Laboratorul de Transfuzie Sanguină de la Câmpulung.

 

 

Ministerul Sănătății a salutat inițiativa institutului de hematologie. „Ministerul Sănătății încurajează donarea benevolă de sânge și face un apel la donare mai ales în această perioadă când cererea de sânge si produse de sânge a crescut. Ministerul Sănătății mulțumește donatorilor, tuturor acelor oameni care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii sa supraviețuieasca prin gestul lor”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Amintim că, programul obișnuit de lucru al Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești este de luni până vineri, în intervalul 8.00-14.00.

Haideți și voi să donați sânge!


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea