Trimis în judecată pentru înșelăciune. I-a păcălit cu un utilaj de brichetat

A plătit în avans prețul unui utilaj de brichetat și s-a ales cu... nimic. Administratorul unei firme din comuna Merișani a fost înșelat cu suma de peste 364.000 lei. Înșelăciunea a avut loc în cursul lunii aprilie 2014,  când, în urma unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, SC Anepal Ambalaje SRL, din comuna Merişani,  a demarat procedura de achiziţie a unui utilaj de brichetat. În urma licitației, a fost declarată câștigătoare societatea administrată de Marinică Bozdoro. Deși cumpărătorul a achitat întreaga suma de 346.418,8 lei, conform facturilor emise în baza contractului, vânzătorul nu a mai livrat utilajul contractat.

În urma cercetărilor desfășurate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești s-a constatat că vânzătorii „pe timpul operațiunii comerciale, au desfășurat diverse activități ilicite, prin care, pe de o parte, au intrat în posesia sumelor de bani virate de către SC Anepal Ambalaje SRL, acestea fiind folosite de reprezentanţii societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lor, iar pe de altă parte au transmis fictiv părţile sociale ale acestei societăţi, activitatea fiind făcute în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia”arată procurorii argeșeni.
La sfârșitul lunii iulie, Marinică Bozdoro a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, dar și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată sau cesiune frauduloasă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 30 iulie.
„Având în vedere probatoriul administrat, în cauză a rezultat că în cursul lunii iunie 2014, cu intenție, BM a transmis în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul SC E.I.T., activitatea fiind desfăşurată, pe de o parte, în scopul sustragerii de la urmărire penală, iar de pe altă parte, în scopul îngreunării urmării penale ce ar fi avut ca obiect cercetarea împrejurărilor în care au fost induşi în eroare reprezentanţii SC A.A. precum şi cercetarea împrejurărilor în care BM a fost folosit cu rea-credinţă bunurile şi creditul de care se bucura SCEIT”, arată procurorii.
SC Anepal Ambalaje SRL s-a constituit parte civilă în cadrul procesului cu suma de peste 360.000 lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea