Sorin Apostoliceanu: ,,În primele două luni la Primăria Pitești, mă mut la Salubritate! Trebuie să rezolvăm problema gunoiului!"

 

Piteștiul a ajuns un oraș din ce în ce mai murdar. Chiar și centrul acestuia, care ar trebui să fie cartea de vizită a orașului, e invadat de gunoaie. În cartiere, pubelele de gunoi sunt veșnic pline. Cei care aruncă gunoiul la întâmplare nu pățesc niciodată nimic. Administrația a scăpat lucrurile de sub control, dovadă și incendiul provocat în zona de Nord a orașului, din cauza gunoaielor acumulate la periferie. ,,În primele două luni la Primăria Pitești, mă mut la Salubritate! Trebuie să rezolvăm problema gunoiului! Orașul nostru nu este o groapă de gunoi, iar piteștenii s-au săturat de scuze pentru care nu se poate! Nu poți pretinde că ești capabil de proiecte de anvergură dacă tu nu asiguri nici măcar condiții care țin de o elementară civilizație!" spune Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești.

Măsuri imediate și pe termen mediu!

•Depozitarea și colectarea gunoiului reprezintă marile probleme ale Piteștiului. Serviciul de salubritate trebuie reformat din temelii. Îmbunătățim baza materială, dar ne asigurăm că oamenii își fac și treaba pe teren!

•Realizăm un serviciu de dispecerat cu care vom fi în permanență în legătură cu dumneavoastră. Ne spuneți unde sunt probleme, aflăm cine și de ce nu și-a făcut treaba și luăm măsuri.

•Vom intensifica montarea de pubele îngropate în cartierele Piteștiului.

•Vrem ca în fiecare cartier să existe posibilitatea de colectare selectivă a deșeurilor.

•Sunt necesare amenzi mai mari pentru cei care aruncă gunoiul altundeva decât în locurile în care trebuie. De asemenea, vom suplimenta numărul de camere de luat vederi în toate zonele în care sunt semnalate probleme, iar imaginile vor fi monitorizate de personalul de specialitate.

•Vom implementa un program de colectare a deșeurilor provenite de la renovări: duci molozul la groapa de gunoi și nu plătești nimic!

•Este nevoie de campanii de conștientizare a importanței selectării gunoiul și a reciclării. Viitoarea generație trebuie să crească în acest spirit!

• Salpitflor Green, societatea Consiliului Local care se ocupă de curățenia orașului, a coborât mult ștacheta, dovadă că gunoaiele au ajuns și în centrul orașului, nu doar în cartiere. Identificăm problemele cu care se confruntă acest serviciu și le rezolvăm. Piteștenii nu mai sunt interesați de scuze, ei vor un oraș curat!

•Terenurile neîngrijite din cartiere, aflate pe domeniul public, trebuie ecologizate până când vom face acolo un parc pentru copii, un teren de sport, o zonă de relaxare sau o parcare, funcție de necesitățile oamenilor din zonă. Împreună cu voi stabilim necesitățile și prioritățile!

•Raportat la strategia de management a Deșeurilor 2014-2020, multe dintre măsuri ar fi trebuit implementate de ani buni! Avem de recuperat un decalaj enorm și de urmărit toate obiectivele de strategie de aici înainte, cu transparență față de cetățeni.

,,Dacă vrem un oraș curat, atunci instituțiile din subordinea Primăriei Pitești trebuie să își facă treaba! Dacă avem piteșteni cărora nu le pasă de orașul în care trăiesc, avem Poliție Locală. Dacă sunt zone periferice care nu pot fi supravegheate de către Poliția Locală, s-au inventat camerele de luat vederi. E nevoie de mai multe și trebuie monitorizate! Nu poți să pretinzi că ești capabil să rezolvi problemele mari ale Piteștiului, dacă tu nu ești în stare să le gestionezi pe cele de bază. Piteștiul se bucura cândva de faima unui oraș cel puțin curat. Nu mai este! Trebuie să rupem pisica-n două și să trecem la treabă!" a declarat omul de afaceri Mihai Coteț, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar la Primăria Pitești.

(Comandat de Partidul Național Liberal, Filiala Argeș, CUI mandatar financiar coordonator 21200012, Publicat de SC Atitudine Media Grup SRL)

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea