Ion Mînzînă: ”Sănătatea și drumurile vor fi prioritățile mele ca președinte al Consiliului Județean”

240 milioane de euro au fost investite în Argeș, în 2016-2020. Este cea mai mare sumă de bani din fonduri europene și guvernamentale, adusă în județ de la Revoluție încoace!

Infrastructura rutieră - 124 milioane euro

Avem 1.200 de kilometri de drumuri județene în Argeș, cu 400 de kilometri peste media națională. În perioada 2016-2020, echipa PSD de la Consiliul Județean a atras 124 de milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale pentru drumuri. Cele mai recente finanțări pe care le-am obținut sunt pentru drumurile Slobozia – Oarja-Cătane și Popești – Buzoiești. Investiția se ridică la 40 de milioane de euro și se va concretiza în 68 de kilometri de asfalt la standarde europene.

Sănătate - 50 milioane euro

Argeșul este singurul județ din România care are 12 spitale, dintre care 9 sunt sub autoritatea Consiliului Județean. În ultimii 4 ani, am investit în sănătate 50 de milioane de euro în modernizarea spitalelor și dotarea lor cu aparatură performantă. Cu peste 1 milion de euro am cofinanțat reabilitarea dispensarelor din 23 de comune. Și tot din bugetul Consiliului Județean am alocat peste 1 milion de euro ca să facem față crizei sanitare provocate de coronavirus.

Infrastructură școlară - 10 milioane euro

10 milioane de euro am investit în infrastructura școlară în perioada 2016-2020. Consiliul Județean a finanțat sau cofinanțat 283 de proiecte în 87 de localități. Acestea au vizat refacerea acoperișurilor, amenajarea de grupuri sanitare în interior și racordarea la utilități, dotarea cu centrale termice și reparații capitale.
Voi continua dezvoltarea infrastructurii școlare în mediul rural, pentru a da o șansă și copiilor de la țară, precum și programul de burse sociale și burse de performanță.

Cultură și Turism - 13 milioane euro

Avem cei mai înalți munți din România, cel mai spectaculos drum din lume, adevărata Cetate a lui Vlad Țepeș, cel mai modern planetarium din sud-estul Europei și avem triunghiul rupestru unic al mănăstirilor în piatră. Voi continua dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru a facilita accesul la aceste obiective turistice.
Am obținut deja 2,4 milioane de euro pentru Cetatea Poienari și 9 milioane de euro pentru restaurarea a două clădiri de patrimoniu, Muzeul Județean și Galeria de Artă Schweitzer – Cumpăna. Mă preocupă dezvoltarea turismului local/de țară, prin sprijinirea proprietarilor de pensiuni, realizarea unor produse specifice care să puna în valoare gastronomia tradițională, arta și cultura populară din județul Argeș.

Asistență socială - 8 milioane euro

Consiliului Județean are în grijă persoanele aflate în dificultate: copii și adulți cu handicap, victimele violenței domestice, traficului de persoane și traficului de droguri. Este adevărat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului consumă o mare parte din bugetul județului, dar și ei sunt ai noștri și trebuie ocrotiți și îngrijiți.
Peste 8 milioane de euro au fost investite în ultimii 4 ani în modernizarea centrelor de plasament și complexelor sociale, prioritar în acest domeniu fiind acum profesionalizarea serviciilor și rezolvarea cu rapiditate a problemelor cu care acești oameni se confruntă. Trebuie să ne fie foarte clar că aceasta este o instituție unde nimeni nu bate de drag la ușă.

Cofinanțări - 30 milioane de euro
Consiliul Județean a finanțat sau cofinanțat
283 de proiecte de infrastructură școlară
220 de proiecte de infrastructură apă și canalizare
100 de proiecte de infrastructură rutieră (drumuri comunale)

Comandat de Partidul Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Argeş, Cod de identificare mandatar financiar 21200019, publicat de SC Atitudine Media Grup SRL

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea