Până la sfârșitul anului, UPIT va obține autorizația ISU pentru corpul central

Noul corp al Universităţii Piteşti, din Târgul din Vale, a trebuit adaptat conform cerinţelor ISU. Lucrările se află pe ultima sută de metri, iar conducerea UPIT consideră că în luna decembrie se va obține mult dorita autorizație ISU. Iar costurile au fost unele imense, de aproximativ 6 milioane de lei.
„O să terminăm clădirea nouă de remediat ISU, încât în decembrie să avem autorizație pe ea. Da, am reușit să facem rost de suma pentru remedierea ISU, de aproximativ 6 milioane de lei. Eu zic că trebuia făcută că altfel stăteam cu o clădire nouă nefolosită. 25 de mii de mp de spațiu de învățământ nefolosit, era păcat. Acum trebuie să o echipăm complet, modern”, a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT .

În corpul central vor fi aduse Facultatea de Științe Economice și Drept și Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. De asemenea, aici, în urmă cu un an,  a fost inaugurat noul Paraclis Ortodox al Universităţii din Piteşti.

 

Dumitru Chirleșan: „Așteptăm să vedem cum evoluează pandemia”

În schimb, în ceea ce privește măsurile luate împotriva COVID-19, Universitatea din Pitești se adaptează din mers conform cerințelor actuale. „Mergem în ritmul impus de vremurile actuale. Nu avem prea multe variabile. Lucrăm online. Dezvoltăm zi de zi platforma de e-learning. Între timp, lucrăm la o alta mai nouă și mai modernă. O să o punem și pe aceasta în funcționare cât de curând. Am cumpărat tot ce era nevoie, hardware, software etc. (...) Așteptăm cu emoție să vedem cum evoluează pandemia. Dacă o va lua razna nu facem laboratoarele așa cum am programat, în săptămânile 7 și 10, și mergem mai încolo cu ele, poate chiar în semestrul II”, mai susține Dumitru Chirleșan.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea