Rectorul UPIT, despre Laurențiu Baranga: „E de noaptea minții, parcă nu îmi vine să cred”

# Fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a absolvit și două cursuri postuniversitare la UPIT # „S-o fi înscris la modulul psihopedagogic, probabil, în anii ăia”, precizează rectorul Dumitru Chirleșan

Cazul diplomă falsă la nivel înalt! Laurențiu Baranga, numit în luna septembrie în funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost  acuzat de înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

 

 

Potrivit CV-ului făcut public de Baranga, acesta ar fi terminat liceul la 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti. Iar de atunci s-a atașat de studio și a devenit „colecționar” de diplome, certificate şi calificări. Printre numeroasele cursuri absolvite, pe care acesta şi le-a trecut în CV, se numără şi două postuniversitare în Psihopedagogie (nivelul I și nivelul II) urmate la Universitatea din Piteşti, în anii 2010 şi 2011, în vremea în care rector era Gheorghe Barbu. Despre această situație, am stat de vorbă cu actualul rector al UPIT, Dumitru Chirleșan.

”S-o fi înscris la modulul psihopedagogic, probabil, în anii ăia. Nu am idee, Informația  trebuie verificată. Nu pot să spun dacă l-a luat sau nu l-a luat. Nici nu cred că are vreo relevanță pentru că modul psiho-pedagogic este optional și este un modul postuniversitar care poate fi făcut dacă avea diplomă de licență. Cine i-a dat diploma de licență, pe baza unei diplome de BAC false? Acolo e problema! ... E de noaptea minții, parcă nu îmi vine să cred. Dar uite că se întâmplă!”, ne-a precizat rectorul UPIT.

În cele din urmă, Laurențiu Baranga a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma de BAC. Judecătorii au motivat arestarea la domiciliu a acestuia prin faptul că și-a recunoscut fapta.
„Cu privire la acuzațiile aduse declar faptul că a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reușit să obțin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale și am obținut diploma de bacalaureat. Menționez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obținerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani și o școală profesională”, a spus Baranga, în fața anchetatorilor, ca declarație de inculpat, potrivit motivării la arestarea la domiciliu, conform libertatea.ro. Baranga recunoaște, potrivit documentului citat, că nu a urmat cursurile de 4 ani ale liceului, așa cum reiese din documentul depus la dosar, dar spune că nu a vrut să inducă în eroare instituțiile de învățământ cu care a avut relații contractuale.
„Celelalte diplome dobândite ulterior sunt obținute pe merit”, spune Baranga, arătând că e de acord să acopere prejudiciul cauzat.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea