Furt în pepiniera Salpitflor Green SA. Trimiși în judecată după ce au furat peste o sută de tuia

Salpitflor Green SA, societatea care amenajează spațiile verzi de pe raza municipiului Pitești, a fost călcată de hoți pe parcursul lunii mai a acestui an. Mai mulți bărbați au pătruns ilegal în pepiniera societății, din comuna Mărăcineni, de unde au plecat cu peste o sută de... tuia și mai multe ghivece goale. În urma acestei isprave, cinci persoane au fost trimise în judecată. Prejudiciul adus se ridică la peste 8.000 de lei.

 

Pe 1 iunie 2020, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, constând în faptul că în noaptea respectivă mai multe persoane necunoscute au pătruns în pepiniera firmei, de unde au sustras mai multe bucăți de tuia și ghivece goale. În cele din urmă, reprezentanții legali ai societății au constatat că au fost date mai multe furturi pe parcursul lunii mai. S-a ajuns la concluzia că din pepinieră au fost sustrase peste o sută de tuia și 24 de ghivece.   Hoții ar fi escaladat gardul pătrunzând în plantația propriu-zisă de unde au început să smulgă din pământ plantele de tuia, cu dimensiuni de aproximativ 1,20 metri fiecare. La primul furt, aceștia au sustras un număr de 72 plante tuia. La două zile distanță, aceștia au mers din nou la pepieneră, după tuia, de această dată sustrăgând 40 de bucăți. Au încercat și a treia oară, mai exact în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, dar de această dată au fost văzuți de un paznic din incinta Institutului de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă Mărăcineni, care a alertat autoritățile. Și de această dață, hoții au reușit să sustragă 36 de plante de tuia, dar și 25 de ghivece din plastic.
În urma cercetărilor, polițiștii argeșeni au identificat mai multe persoane care au luat parte la furtul de tuia. Pe 30 iunie, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar. Cinci bărbați au fost trimiși în judecată, pentru furt calificat, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești. Dosarul a fost înregistrat pe 20 august pe rolul Judecătoriei Pitești. SC Salpitflor Green SA s-a constituit parte civilă în dosar.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea