Anchetatorii cercetează cum a fost edificată o alee betonată de 25 mp către vila lui Carmen Lis

# O nouă disjungere în dosarul lui Tudor Pendiuc

În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă precizam, în exclusivitate, informații din noul dosar a lui Tudor Pendiuc. Fostul primar al Piteștiului a fost trimis în judecată, la începutul lunii octombrie 2020, pentru infracțiuni la regimul silvic. Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fiind o disjungere din dosarul „asfaltării ilegale către vila fostei sale secretare” (n. r. Carmen Lis).

 

Anchetatorii îi acuză pe Tudor Pendiuc și pe Mircea Braniște, fost director la Administrația Domeniului Public Pitești, că în urma asfaltării respective (506,6 m2 - o parte proprietate privată, o parte a statului) nu au respectat dispozițiile legale, care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național. Dacă Braniște este acuzat de săvârșirea infracțiunii de reducere a fondului forestier național, Pendiuc este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la reducerea fondului forestier național.
În vizorul procurorilor a fost și Carmen Lis, fosta secretară a lui Tudor Pendiuc. Față de aceasta au fost efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de reducere a fondului forestier national, constând în aceea că în toamna anului 2014 a edificat o alee betonată (construită în parte pe un podeț din beton) în fondul forestier național din municipiu Pitești, U.P. II Trivale. Aleea în cauză reprezenta o cale de acces la imobilul unde aceasta locuia. În cele din urmă s-a dispus clasarea cauzei față de Carmen Lis. Anchetatorii susțineau că „din mijloacele de probă administrate în cauză nu s-a putut stabili cu certitudine că inculpata a edificat aleea betonată, astfel că se va dispune clasarea în temeiul art. 16 alin.1 lit. c C.pr.pen.”.
În schimb, cauza a fost disjunsă, iar polițiștii argeșeni efectuează în continuare cercetări. Anchetatorii au dispus: „disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar în vederea continuării cercetărilor față de autori necunoscuți cu privire la comiterea infracțiunii de reducerea fondului forestier național, faptă prev. și ped. de art. 106 din Legea 46/2008 rep. constând în aceea că în fondul forestier național, situat în mun. Pitești, jud. Argeș, în U.P. II Trivale, u.a. 36, a fost edificată o alee betonată (construită în parte pe un podeț din beton) cu suprafața totală de 25 metri pătrați, din care 9,3 metri pătrați amplasați în fond forestier proprietate privată, iar 15,7 metri pătrați sunt amplasați în fond forestier proprietate publică a statului, aleea în cauză făcând accesul la imobilul cu nr. ...” ( imobil unde locuiește Carmen Lis n. red.).
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea