Schimbare de încadrare juridică în dosarul „Alcoolemiilor”

# Inculpații sunt judecați după vechiul cod penal

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În cauză sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, care în 2013 a fost condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenție pentru fapte asemănătoare, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști. La termenul din 15 octombrie, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice. În contextul analizării în concret a legii penale mai favorabile, s-a dispus luarea în considerare a vechiului cod penal (din 1969).

Instanța a respins proba cu expertiză criminalistică solicitată de dr. Stănculeț

La ultimul termen de judecată, Tribunalul Argeș a respins „ca neutilă cauzei, proba cu expertiză criminalistică solicitată de inculpatul Stănculeț Nicușor - Cornel prin apărător”.
În dosarul de la Tribunalul Argeș, Milandru este acuzat pentru onfracţiunea de trafic de influență, în formă continuată (15 acte materiale) și cea de favorizarea făptuitorului, în formă continuată, (17 acte materiale), în timp ce dr Stănculeț de infracţiunea de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (4 acte materiale) și cea de favorizarea făptuitorului, în formă continuată (4 acte materiale).
„Între 2007-2011 inculpatul Milandru Gheorghe, în baza aceleiași rezoluții, direct sau prin intermediari, a pretins și primit sume de bani sau foloase de la mai multe persoane cercetate sub aspectul infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, inculpatul lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă funcționari publici care au dispus sau efectuat expertizele medico-legale de calcul retroactiv al alcoolemiei prin acest mod rezultând fapte sub limita pentru care fapta constituie infracțiune”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. De asemenea, conform procurorilor: „în activitatea sa infracțională, inculpatul Gheorghe Milandru a fost ajutat de medicul legist Stănculeț Nicușor, agenții de poliție Dăscăleasa și Bădescu și de numiții Stoian Dumitru și Șchiopu Cornel”. În rechizitoriu se vorbește că inculpatul Milandru a pretins 17.300 lei și 5.600 euro, primind 10.750 lei și 3500 euro pentru a ajuta persoanele să scape de răspunderea penală și să-și recupereze permisele. Oameni de afaceri și persoane importante din județ au apelat la inculpat pentru ca ei sau apropiați ai acestora să scape basma curată.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea