Liliana Murguleț, șefa ISJ Argeș, despre situația școlilor: „Stăm foarte bine”

Conducerea Inspectoratului Şcolar General Argeş a tras un semnal de alarmă care vi­zează părinţii şi rudele elevilor, ținând cont că ultimele cazuri de închidere a unităţilor de învăţământ s-au datorat îmbolnăvirii elevilor în urma participării la evenimente private. Șefa ISJ Argeş, profesoara Liliana Murguleţ, a participat, săptămâna trecută, la o conferinţă de presă, alături de Contantin Creţu, inspectorul general adjunct, transmițând un mesaj tuturor celor care sunt implicaţi în procesul de învăţământ.

“Şcoala este un mediu sigur. La nivelul şcolii se respectă întru totul măsurile igienico-sanitare. Există o responsabilitate permanentă a unităţilor de învăţământ, la nivel manegerial, a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar nedidactic pentru a se respecta aceste măsuri. Apelul nostru este centrat pe resposabilizarea comunităţii, a părinţilor, bunicilor, fraţilor, a tuturor partenerilor sociali pentru a veni în ajutorul şcolii. Ca să păstrăm școala sigură, trebuie să beneficiem şi de ajutorul părinţilor, pe care în multe cazuri îl avem. Nu este deloc în regulă ca să se mai meargă la un grătar dacă tot este frumoasă vremea, să se facă un eveniment cu familia lărgită, pentru că de la aceste întâlniri unul din copii poate să vină cu COVID. Nu vrem să mai girăm sub nicio formă tipul ăsta de întâlnire şi socializare. Renunţăm la socializare, la grupuri mari, la terase, la întâlniri cu familia şi prietenii în sufragerie, pentru că există riscul să apară infectări. Nu e în regulă să se facă zile de naştere, să se facă evenimente private, iar părinţii şi copii trebuie să fie mai creativi în organizarea acestui tip de eveniment privat. Statistic vorbind, stăm foarte bine în Argeş şi aşa ne dorim să fim cât mai mult timp, cu puţine şcoli închise, iar elevii să vină la şcoală. Asta este ţinta noastră”, a precizat inspectorul școlar general Elena Liliana Murguleț.

# Responsabilitate și conștientizare

„Cuvintele de ordine sunt: responsabilitate şi conştientizarea riscului că activităţile familiilor din afara şcolii pot cauza bunei desfăşurări a activităţii şcolare. Am situații, date certe în acest sens (...)Trebuie să păstrăm școala un mediu sigur. Până acum Argeșul a demonstrat că face ce trebuie. Ne dorim să păstrăm cât mai multă vreme copiii la școală. Și cât mai mulți”, a mai adăugat profesoara Liliana Murguleţ.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea