Vești de la Sibiu, după plecarea lui Manu din fruntea administrației argeșene!

# Procesul dintre directorul executiv de la Evidența Persoanelor și fostul președinte al CJ Argeș – în pronunțare

Tribunalul Sibiu se va pronunța, pe fond, miercuri - 4 noiembrie, în dosarul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și conducerea Consiliului Județean Argeș. Dacă Badea va obține câștig de cauză se va anula hotărârea prin care a fost destituit din funcție, iar CJ Argeș va trebui să-l despăgubească cu salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi cu alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere, pentru perioada în care a fost suspendat.

Vă reamintim că în anul 2017, directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș a alineat, conform legii – susținea el (iar în cele din urmă s-a și demonstrat acest lucru) salariile din instituția pe care o conducea la cele de la Consiliul Județean. Pentru că i-a subminat autoritatea, între Dan Manu,fostul președinte al CJ Argeș, și Viorel Badea s-a iscat un conflict. În cele din urmă șeful de la Evidența Populației a tras ponoasele, fiind suspendat pe motiv disciplinar, iar în cele din urmă destituit. Pentru că nu a ascultat de șef, lui Badea i s-a imputat „manifestări care aduc atingere prestigiului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea”, „refuzul de a îndeplini atribuțiile de serviciu” sau „încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, incompatibilități, conflicte de interese și interdicții stabilite prin lege pentru funcționarii publici”. Șeful de la Evidența Persoanelor nu s-a lăsat mai prejos și a contraatacat, în instanță. Iar procesele dintre cei doi au ajuns tocmai la Tribunalul Sibiu sau Curtea de Apel Alba Iulia, după caz. Încet, încet Badea a obținut victorii pe linie. Așa se face că în octombrie 2018, instanța a dispus suspendarea hotărârii CJ Argeș de destituire și l-a repus în drepturi pe acesta până la soluționarea definitivă a cauzei. „Prin hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nr. 3974/17.10.2018, privind Dosarul nr. 1820/85/2018/a1, instanța a admis recursul declarat de dl. Badea Viorel-Marian și a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Județean Argeș nr.112/12.04.2018, stabilind ca domnul Badea Viorel-Marian să-și reia activitatea în funcția de Director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș, până la soluționarea definitivă a Dosarului nr.1820/85/2018, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Având în vedere că decizia este definitivă și executorie, Consiliul Județean Argeș se va conforma celor dispuse de instanța de judecată, așteptând soluția definitivă a Tribunalului Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă emis de către CJ Argeș pe18 octombrie 2018.
Scandalul de la Evidența Persoanelor a ajuns în prelungiri. Astfel, pe 4 noiembrie, Tribunalul Sibiu se va pronunța, pe fond, pe această speță. Instanța va judeca cererea reclamantului Viorel Badea de anulare a hotărârii de Consiliu Județean Argeș prin care a fost destituit din funcție.

 

Viorel Badea, filat de dimineața și până seara

„Războiul” dintre părți a fost unul aprins, chiar și în instanță. Faptul că a dat în judecată Consiliul Județean Argeș la o instanță din Sibiu a luat prin surprindere conducerea instituției. Așa se face că președintele Dan Manu a invocat excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului Sibiu, deși Badea a demonstrat instanței, cu acte, că locuiește și la Sibiu. Pentru a arăta contrariul, fosta conducere a CJ Argeș a depus în dosar fotografii din care reiese că reclamantul ar locui de fapt la Pitești. În lunile octombrie şi decembrie 2017,  locuința lui Viorel Badea a fost filată de la șapte dimineaţa și până seara, conform documentelor depuse la instanță.
„La data de 13.10.2017 când s-a format dosarul nr. 5152/85/2017 pe rolul Tribunalul Sibiu, reclamantul la data de 18.10.2017 se afla în municipiul Piteşti strada (...), nr (...), renovându-şi imobilul unde locuieşte, efectiv, cu soţia sa. În susţinerea celor arătate, în probaţiune depunem un set de fotografii ca anexe ale altor înscrisuri şi un CD”, se arăta într-o adresă, depusă în dosarul de la Tribunalul Sibiu, semnată de Dan Manu, de secretarul judeţului - Ionel Voica și de directorul executiv, Alisa Ciobanu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea