Emanuel Soare: „Vechiul primar și Consiliu Local își va continua activitatea până la depunerea jurământului de către cei noi”

Conform legii 84/2020, începând cu 1 noiembrie mandatul primarului şi al Consiliului Local ar fi trebuit să expire. Cum până în acest moment sunt cazuri, inclusiv în Argeș – în frunte cu municipiul Pitești, unde noii aleși nu au depus jurământul, s-a creat o situația ambiguă. Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, susține că activitatea în Primărie sau în Consiliul Local va fi desfășurată în continuare de către vechea conducere, până când persoanele alese în urma alegerilor din 27 septembrie vor fi validate și vor depune jurământul.

„Nu este nicio problemă. Tot vechiul primar și Consiliu Local își va continua activitatea până la depunerea jurământului de către cei noi. Sunt motive independente în această situație. Se așteaptă validările de la Judecătorie. Au fost contestații… Nu sunt probleme chiar dacă a trecut perioada respectivă. Pe noul cod administrativ sunt multe neconcordanțe care nu s-au rezolvat și de aici și aceste situații”, susține prefectul județului Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea