Prefectul Emanuel Soare – discuții cu reprezentanții producătorilor agricoli

 

Luni dimineața, prefectul Emanuel Soare a avut o întâlnire cu reprezentanții producătorilor agricoli care își comercializează marfa în piețele din Pitești.

S-au purtat discuții punctuale pe problemele semnalate de către producătorii agricoli, s-au analizat soluțiile propuse ieri în ședința susținută de prefect cu reprezentanții primăriilor care au în subordine piețe agroalimentare și s-au identificat soluții individualizate pentru fiecare sector comercial în parte (legume si fructe, lactate, carne).

„Comercianții au agreat soluțiile identificate pentru ca activitatea lor să poată continua, iar prefectul i-a asigurat că acestea vor fi implementate în cel mai scurt timp. Piețele urmează să fie reorganizate astfel încât activitățile comerciale să se desfășoare în spații deschise conform prevederilor HG 935/05.11.2020. Totodată, prefectul Emanuel Soare le-a garantat acestora că nu își vor pierde standurile, ba chiar au fost identificate posibilități prin care să se poată crește numărul de standuri în piețele nou organizate. Prefectul a transmis o circulară către primăriile care au în subordine piețe agroalimentare, sau au autorizat asemenea activități private, în care le solicită acestora să ia de îndată măsuri pentru a asigura condiții corespunzătoare pentru comercianții agricoli, cum ar fi montarea de corturi sau alte structuri care să asigure un acoperiș deasupra locului în care producătorul își expune produsele, asigurarea accesului la curent electric, asigurarea unor surse de încălzire etc.”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Argeș

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea