Daniel Constantin: ”Argeșul are un potențial economic uriaș, trebuie să-l fructificăm!”

Argeșul stă relativ bine în topul județelor din România dacă ne uităm la performanțele economice. Totuși, în cazul în care analizăm cu atenție datele, vedem că lucrurile nu arată deloc optimist. Dacă scoatem din ecuație investiția Groupe Renault de la Dacia, cu imensul beneficiu pentru ecosistemul de business din zonă, Argeșul s-ar număra printre județele subdezvoltate ale României. 

“În Argeș, salariul mediu net este un pic peste 3.100 de lei, iar șomajul a ajuns la 4% la sfârșitul lunii iulie. În același timp, avem multe familii care trăiesc la limita sărăciei, o dovadă fiind datele Ministerului Educației, care arată că avem în județ peste 12.000 de școlari sau preșcolari dezavantajați. Este clar că ceva nu funcționează”, susține vicepreședintele PNL Daniel Constantin, care mai atrage atenția și asupra numărului mare de asistați social. “Oamenilor trebuie să le oferim șansa de a munci și de a trăi mai bine. Iar asta o putem face doar atrăgând investiții străine și încurajând inițiativa privată”, susține liberalul. Acesta crede că Argeșul are multe atuuri pe care le poate valorifica, de la puterea de muncă și calitatea resursei umane, până la localizarea propice pentru dezvoltare: în centrul țării, aproape de Capitală, de care este legată prin autostradă. “Avem un potențial economic uriaș, trebuie să-l fructificăm”, punctează Daniel Constantin. De asemenea, este convins că proiectul de debirocratizare pe care îl propune, demers susținut și de colegii din PNL, va fi un alt argument în atragere investițiilor. “Este important să nu se mai piardă timp cu tot felul de acte și controale inutile. Instituțiile statului trebuie să comunice între ele și să rezolve problemele, nu să pună pe drumuri contribuabilii. Acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care legea debirocratizării le îndreaptă. În final, aceasta va duce într-o matcă firească relația dintre stat și cetățean, iar mediul economic va economisi resurse importante, lucru care se va vedea în competitivitate”, explică Daniel Constantin. Vicepreședintele PNL mai atrage atenția și că Argeșul stă extrem de prost la absorbția fondurilor europene, fiind printre județele codașe. Astfel, a fost pierdut un alt important motor de dezvoltare, care ar fi creat noi locuri de muncă și bunăstare în comunitate. “Este clar că se poate mai bine în conducerea județului și de aceea PSD trebuie scos din administrația locală.
Până atunci, noi vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a atrage investiții, a iniția proiecte pe fonduri europene și pentru a crește nivelul de trai al argeșenilor”, conchide Daniel Constantin.

Realizat de SC Atitudine Media Grup SRL la comanda PNL Argeș, Cod mandatar financiar: 11200025

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea