Înregistrările video - proba cheie în dosarul preotului cercetat pentru tentativă de omor

Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, în luna martie 2020. La termenul din 15 septembrie, judecătorul a încuviinţat solicitarea apărătorilor inculpatului și a dispus schimbarea ordinii cercetării judecătoreşti, în sensul că s-a procedat mai întâi la vizualizarea înregistrărilor video aflate la dosarul cauzei, urmată de reaudierea martorilor din rechizitoriu şi audierea inculpatului sub rezerva respectării dreptului la tăcere al acestuia.
Înregistrările video sunt proba cheie în dosarul preotului. Pe imaginile video surprinse în momentul producerii accidentului, petrecut în Pitești, pe Calea București, se observa cum preotul, aflat la volanul unei mașini, frânează brusc lăsând să treacă pe trecere un bărbat. Acesta din urmă se pare că îl jignește pe șofer. Conflictul s-a aprins, iar preotul își pierde cumpătul și îl lovește intenționat cu mașina pe pieton. În urma cercetărilor și a probelor concludente, procurorii Parchetului Tribunalului Argeș l-au trimis în judecată pe Ion-Ștefan Toroabă pentru tentativă de omor.
Următorul termen al procesului se va desfășura pe 17 noiembrie.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea