Fost polițist argeșean - condamnat pentru că a falsificat acte într-un dosar penal

# Găsit vionovat după ce ar fi întocmit în fals procesul verbal într-un dosar privind furtul unor iepuri și pui de găină

Un fost agent de poliție din Argeș a fost condamnat, în primă instanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. Judecătoria Costești l-a condamnat pe Cătălin Constantin Albulescu, de la Postul de Poliție Bârla (la momentul săvârșiri faptelor),  la 10 luni de închisoare cu suspendare. Polițistul era cercetat pentru că a falsificat un proces verbal într-un dosar penal, ceea ce a condus și la clasarea cauzei. Din anul 2017, acesta nu mai lucrează în cadrul IPJ Argeș.

Pe 4 noiembrie, instanța l-a condamnat la 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și la 3 luni închisoare pentru uz de fals. „În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal şi art. 38 alin. 2 Cod penal stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 1 lună închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite), inculpatul urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 10 luni închisoare. În temeiul art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art. 84 alin. 1 Cod penal”, se arată în hotărârea Judecătoriei Costești. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Piteşti sau în cadrul Consiliului Local Piteşti, pe o perioadă de 60 zile. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

A împăcat „fictiv” părțile din dosar

Agentul Cătălin Albulescu este acuzat de procurorii argeșeni că ar fi întocmit în fals, în anul 2015, procesul verbal într-un dosar în care se făceau cercetări pentru furtul unor... iepuri și a unor pui de găină. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești la data de 30 octombrie 2019. La un an distanță, fostul agent de poliție a fost condamnat. În acest caz, procurorii din cadrul Parchetului Tribunalului Argeș s-au sesizat din oficiu după ce au constatat că există suspiciuni de falsificare a datelor într-un dosar penal, privind un proces verbal întocmit pe parcursul anului 2015. S-a stabilit că fostul agent Cătălin Albulescu, de la Postul de Poliţie Bârla, la acea dată, a avut spre instrumentare un dosar penal privind infracţiunea de furt. În loc să se asigure de bunul mers al anchetei, agentul și-ar fi „ușurat” treaba, atestând cu prilejul întocmirii unui proces verbal, pe parcursul anului 2015, într-un dosar penal al Parchetului  Judecătoriei Costești, fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului. Polițistul ar fi menționat în acte că la sediul Poliției Bârla s-ar fi prezentat părțile, din dosarul pe care îl avea în lucru,  care au precizat că s-au împăcat și că nu se mai dorește să se efectueze cercetări în cauză. După ce a întocmit în fals respectivul proces verbal, agentul a înaintat actul și dosarul Parchetului Judecătoriei Costești pentru dispunerea unei soluții de clasare.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea