Marius Constantin Budăi, candidat PSD la alegerile parlamentare, a lansat la Câmpulung Muscel Programul de guvernare PSD pentru Muncă și Demnitate Socială 2021-2024

 

Deputatul Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii, a fost marți, 10 noiembrie, în județul Argeș unde a lansat la Câmpulung Muscel Programul de guvernare PSD pentru Muncă și Demnitate Socială 2021-2024.

Argeșenii i-au primit cu multă căldură pe Marius Constantin Budăi și candidații PSD Argeș pentru Senat și Camera Deputaților care au dialogat cu locuitori din Mioveni, Schitu Golești, Poienarii de Muscel și Câmpulung Muscel. După ce va ajunge la guvernare, PSD va pune imediat în aplicare majorarea pensiilor cu 40%, dublarea alocațiilor pentru copii și majorarea salariilor pentru profesori.

La Câmpulung, Marius Constantin Budăi a vorbit despre cele trei programe PSD prin care se vor crea locuri de muncă pentru cei 800.000 de șomeri victime ale guvernării PNL, prin care vor fi create noi locuri de muncă și prin care vor fi sprijinite firmele. La finalul deplasării din Câmpulung a avut loc și o conferință de presă la sediul municipal al PSD.

 

“Am lucrat la acest program a cărui cheie principală este atenția deosebită pe care vrem să o acordăm mediului economic, dar și unui fenomen care a fost avut mai puțin în vedere de alte Guverne, și anume natalitatea. Am gândit un proiect “SCUT pentru România”, abrevierea venind de la cuvintele Stimulare, Creditare, Urgență și Targetare. Principalele obiective sunt apărarea locurilor de muncă, recuperarea celor 800.000 de locuri de muncă pierdute în guvernarea Orban și crearea a 500.000 de noi locuri de muncă, dar locuri de muncă bine plătite! Pentru că am putea foarte bine să spunem că sloganul de bază al PNL este “Nimic pentru oameni, totul pentru alegeri”. Dar oare chiar nu sunt bani pentru alocații și pensii, cum spun liberalii? Un raport al Curții de Conturi ne arată că liberalii au cumpărat cu 75.000 de lei o izoletă care costă, de fapt, 9.000 de lei, iar pentru un filtru de aer necesar unei asemenea izolete au plătit 1.000 de lei, în loc de 84 de lei cât ar costa acesta în mod normal. Nu au pregătit școlile, iar acum le-au închis, dar vor să le deschidă pentru alegeri. Nu au pregătit spitalele pentru pandemie, dar au dat tunuri financiare. Au închis piețele, iar de aici, din Muscel, adresez o întrebare Guvernului: Dacă în loc de “Piață” am fi scris „Supermarket românesc”, ar mai fi luat o astfel de decizie? Pentru că, iată – supermarketurile nu le-au închis!”, a spus Marius Constantin Budăi.

Natalitate și fiscalitatea muncii

Referindu-se la programul de stimulare a natalității, fostul ministru a spus că documentul cuprinde măsuri care să vină în sprijinul tinerelor familii și copiilor, de la creșterea perioadei de reinserție la locul de muncă, acordarea de deduceri și scăderi de taxe salariale pentru părinții cu mulți copii și până la acordarea unei sume în bani pentru fiecare nou-născut cu care părinții să poată cumpăra tot ce este nevoie. Sprijinirea firmelor printr-o fiscalitate mai flexibilă, creșterea pensiilor și a salariului minim, scutirea de impozit pentru salariul minim pe economie, protejarea persoanelor vulnerabile sunt alte câteva măsuri prezentate de către fostul ministru.

“Ne vor speria cu un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, astfel încât să fie o prezență redusă la votul din 6 decembrie. Dar dacă nu vom merge la vot, speriați vom rămâne vreme de patru ani! Vrem austeritate pentru patru ani sau ne dorim creștere economică? Pentru că datele oficiale asta spun: când PSD a guvernat a fost creștere economică, iar când dreapta a fost la putere ne-a impus măsuri de austeritate.”, a conchis Marius Constantin Budăi.


PNDL, un program de succes

Programul Național de Dezvoltare Locală a fost inițiat de către PSD și a însemnat o uriașă gură de oxigen pentru comunitățile rurale și urbane. Deputatul Simona Bucura Oprescu a vorbit despre importanța acestuia și de nevoia de a se continua un asemenea program.

“PNDL a fost gândit pentru că nu am vrut ca satul românesc să moară. Fiecare localitate are nevoie de apă curentă, asfalt pe drumuri, canalizare, iluminat public, dispensare. PNDL a fost o inițiativă datorită căreia fiecare comună și oraș din România a avut sau are în derulare măcar un proiect finanțat prin acesta de la Guvern.

Sunt mândră că am făcut parte dintr-un Parlament care a votat pentru un astfel de program care reprezintă un plus pentru fiecare localitate, iar colegii primari au putut conta pe noi. Din păcate, actualii guvernanți au introdus filtre suplimentare și s-a ajuns la întârzieri de plăți.

În calitate de deputat, m-am bătut în Comisia de Administrație Publică pentru a ajuta comunitățile locale din Argeș și din toată țara să se dezvolte și așa voi face în continuare!”, a spus, la rândul său, Simona Bucura Oprescu, numărul 1 pe lista de candidați ai PSD Argeș pentru Camera Deputaților.

În sprijinul angajaților

“De 25 de ani am luptat pentru drepturile oamenilor. În calitate de parlamentar, îmi doresc să modificăm legislația muncii. Să stabilizăm piața muncii prin eliminarea contractelor de muncă pe perioadă determinate pentru tinerii angajați și instituirea contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată drept regulă. Salariații trebuie să fie bine remunerați, să aibă demnitate. Iar echipa PSD Argeș se va bate în Parlament pentru acest lucru!”, a declarat Nicolae Pavelescu, lider sindical la Uzina Dacia și candidat la Camera Deputaților din partea PSD Argeș.

 

 

 

Material comandat de: PSD – Organizatia Județeană Argeș

Realizat de: SC Atitudine Media Grup SRL

Cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea