Planul „Marshall” al PNL pentru dezvoltarea României

Planul Marshall fost un plan de reconstrucție conceput și lansat de SUA în anul 1947. Proiectul economic a fost destinat țărilor europene afectate de Al Doilea Război Mondial având ca scop ajutorul financiar rapid pentru reconstrucția Europei.

Partidul Național Liberal și-a asumat responsabilitatea guvernării când toți ceilalți au dat bir cu fugiții. Am ales dezvoltarea României în cel mai dificil an din istoria recentă. E timpul ca tu să alegi pe 6 decembrie pentru dezvoltarea României.

După 30 de ani de guvernări eșuate, de lupte politice interminabile, de coaliții desfăcute înainte de termen, de trădări, de dezamăgiri iremediabile, nimeni nu își imagina că se mai poate întâmpla ceva și mai rău. Ceva care nu poate fi anticipat și controlat. Inevitabilul s-a produs: pandemia de coronavirus a resetat practic tot ce gândeam înainte despre viață, despre economie, despre dezvoltare. În termeni de mari proiecte de solidaritate și de reconstrucție, nu a existat un mare consens european, iar România ultimilor ani a făcut imposibil orice proiect politic și de dezvoltare. Astăzi suntem într-un alt timp istoric, iar România sub guvernare PNL are toate șansele la dezvoltare.

 

70 de miliarde de euro pentru România

România va primi o sumă pe care niciodată nu a sperat-o și nu a avut-o nici măcar ca proiecție de imaginație: peste 70 de miliarde de euro la dispoziție în următorii ani, sume care includ deopotrivă fondurile alocate din bugetul comunitar pentru exercițiul financiar 2021-2027 (aproape 40 de miliarde de euro), dar și cele din planul european de relansare și reconstrucție (peste 30 de miliarde de euro, granturi nerambursabile și împrumuturi cu dobânzi reduse).

La aceste sume se adaugă fondurile pentru investiții care sunt incluse în bugetul de stat an de an, împrumuturile prin diverse instituții financiar bancare (BEI, BERD, BM, FMI) și, foarte important, o creștere economică pe care o prognozează toate organismele internaționale, ce va asigura o majorare de circa 5% a economiei pe an în următorii ani. Deci putem spera ca în 10 ani, România să adauge încă 50% la PIB-ul său!

Planul „Marshall” pentru România - Planul Național De Investiții și Relansare Economică al PNL și al Guvernului Orban vine să ofere foaia de parcurs, masterplanul următorului deceniu.

Planul nostru este unul fără precedent, vast, complex, cu paliere multiple, unde am inclus domeniile strategice și ne-am bazat viziunea pe vulnerabilitățile pe care le avem astăzi ca stat. Ce nu funcționează astăzi sau nu există trebuie refăcut din temelii!

Planul „Marshall” al PNL vizează 20 de mari domenii cu subdomenii și măsuri, programe și proiecte dedicate. De la repornirea întreprinderilor până la mediu, sănătate, educație, infrastructură mare, agricultură și dezvoltare rurală, digitalizare, relocare de investiții noi, protecție socială, energie, transport, sport, toată România de mâine este în acest plan.

Prin crearea Fondului Român de Investiții și a Băncii Naționale pentru Dezvoltare pentru investiții și finanțare de proiecte strategice, statul va asuma instituțional și va garanta practic sursele de finanțare ale acestora.

 

Infrastructură

Conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice, conexiunea cu rețelele de transport pan-europene și drumuri expres cu investiții de peste 35 de miliarde de euro, reabilitarea căilor ferate cu peste 3000 Km cu costuri de 18 miliarde de euro, infuzia de capital în proiectele navale și aeroportuare de peste 7 miliarde de euro, toate acestea vor transforma România în cel mai atractiv spațiu de investiții pentru Estul Europei și granița cu spațiul ex-sovietic.

Sănătate

Cele trei spitale regionale care vor adăuga investiții de peste 1,5 miliarde de euro vor fi cea mai vastă rețea de servicii integrate de sănătate din Estul Europei. Modernizarea sau construirea a 25 de spitale județene, 110 spitale orășenești și 1450 de centre în mediul rural vor acoperi toate zonele României, fiind un impuls pentru a readuce românii în locurile de unde au migrat.

Educație

Reabilitarea a aproape 3000 de școli, construirea a 180 de grădinițe noi, 40 de campusuri școlare și 30 de cămine studențești vor regenera complet șansele educației de calitate și vor stopa abandonul școlar.

Dezvoltare locală

Dezvoltarea locală e motorul dezvoltării economice a României. De aceea, vom finanța 750 de proiecte de canalizare și apă, racordarea la rețeaua de gaze a 70% dintre locuințele din România și modernizarea a 20.000 de km de drumuri locale și 7000 km de drumuri județene.

Acestea vor conecta ca un arbore toată țara, creând beneficii imense pentru conectivitate, mobilitate, vor facilita atragerea de investiții și urbanizarea unor întregi zone rămase în urmă. 10.000 de unităţi locative pentru specialişti şi 5.000 unităţi locative pentru tineri, destinate închirierii vor face și mai atractive localitățile noastre.

Dezvoltarea comunității

Reabilitarea termică a 45.000 de clădiri și a 300 de imobile cu risc seismic, modernizarea rețelei de termoficare în 15 unități administrativ teritoriale se vor adăuga planului PNL și al Guvernului Orban. Mai mult, alocarea a peste 2 miliarde de lei pentru reabilitarea monumentelor istorice, de patrimoniu cultural și de sedii administrative va schimba fața comunităților noastre.

Agricultură

Irigațiile, marea suferință a României, vor constitui o prioritate fără de care modernizarea agriculturii, dezvoltarea spațiului rural și creșterea productivității exploatațiilor agricole nu vor se vor putea transforma în realitate. Astfel, până în 2030, 5 miliarde de euro vor finanța reabilitarea și modernizarea infrastructurii de irigații prin construirea canalului Siret-Bărăgan, amenajări de combatere eroziunii solului etc.

Protecția mediului

În domeniul mediului, „planul Marshall al PNL” va continua campania de schimbare a parcului auto și a programelor de dezvoltare a transportului „verde” prin finanțarea mijloacelor de transport urban și inter-județene. Vom finanța programe pentru ca majoritatea clădirilor publice, edilitare și civile din România să fie eficiente din punct de vedere energetic. Împădurirea terenurilor va fi o prioritate fundamentală a administrației de mediu și vom extinde programele și ariile.

Viață sănătoasă

Sportul va beneficia de o finanțare record. Infrastructura sportivă și sportul de performanță vor fi susținute și ajutate astfel încât ele să fie nu doar un domeniu de investiții, ci o piesă esențială dintr-un angrenaj care să implice comunitățile locale, educația, să contribuie la popularizarea sportului și la creșterea accesului românilor la bazele sportive.

Astfel, vom construi în următorii 10 ani, 12 complexuri sportive cu o capacitate cuprinsă între 3.000-30.000 locuri, 8 bazine olimpice și 5 patinoare artificiale pentru competiții. Vom investi în 5 săli polivalente cu o capacitate cuprinsă între 5000 și 16.000 de locuri și vom realiza 250 de săli de sport 45 de bazine și 400 de bazine pentru sportul de masă. Vom investi în 10 centre sportive pentru sporturi olimpice cu școală, internat, cantină, centru medical etc.

 

Niciodată o administrație românească nu a mai avut un asemenea masterplan pentru 10 ani.

Niciodată o administrație românească, nici înainte de aderarea la UE și nici după, nu a mai avut o asemenea fereastră de oportunitate, nu a mai avut în față o finanțare de peste 70 de miliarde de euro (doar din fonduri UE! În următorii 7 ani), nu a mai avut o asemenea deschidere la Bruxelles și nici președinte în funcție cu 66% din voturi, guvern central, perspectiva de a avea majoritate parlamentară confortabilă și administrație locală dominantă după alegerile locale și generale.

Realizat de SC Atitudine Media Grup SRL la comanda PNL Argeș, Cod mandatar financiar: 11200025

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea